Nyomot hagyott – Egy éve ment el Lovas István

2019. június 12. 10:19

Ő ütötte be az első szeget a politikai korrektség koporsójába, ám az akkori bátorsága nem említhető egy napon a maiakéval.

2019. június 12. 10:19
Pilhál Tamás
Pesti Srácok

„Bátornak lenni ma nem ugyanaz, mint mondjuk huszonöt éve. Akkoriban (1994-ben, a balliberálisok kétharmados győzelmekor) jobboldali sajtót csak nagyítóval lehetett találni, s a mindent elborító liberális propagandamédiában irtózatos lincselések zajlottak a nemzeti oldal politikusai, véleményformálói ellen, ha túlságosan hazafiaskodni mertek, ha kilógtak a sorból. Ebbe az egyoldalú, megnyerhetetlennek tűnő háborúba „robbant be” a Lovas Pista. Mikor a nemzeti oldal még a talajt kereste, ő – a jobboldali újságírók közül talán elsőként – hadat üzent a politikailag korrekt beszédnek, kilépett a liberális kánonból. Mintha csak kereste volna magának a bajt: folyton a legkényesebb kérdéseket feszegette, az ellenfél legérzékenyebb pontjait támadta. Tette ezt utolérhetetlen tárgyi tudással: öt világnyelven olvasott folyékonyan, állandóan naprakész volt, folyton dolgozott.

Ő ütötte be az első szeget a politikai korrektség koporsójába. Ám az ő akkori bátorsága nem említhető egy napon a maiakéval – ugyanis ő kövezte ki az utat a maiak előtt. Követőinek a szókimondásért már nem jár autódafé...

Lovas Pista már egy éve nincs köztünk. Talán nem vagyok vele egyedül: kíváncsi lennék, mit szólna az azóta történtekhez. Például a szívéhez közelálló Salvini és Strache baráti budapesti fogadtatásához, aztán Strache „kilövéséhez”, a Fidesz uniós választási diadalához, Nyugat-Európa agyhalálához, Manfred Weber csúszó-mászó mozgásához. Hogy honi ellenzékünk bohóckodásáról mit gondolna, az viszont nem kérdés: gyanítom, jóízűen és hosszú percekig hahotázna Kunhalmi ajtójelenetén, Hadházy pókemberkedésén, Bangóné bukásán, Fegyőr butaságán, Márki-Zay amerikai vesszőfutásán...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rajgy
2019. június 12. 14:29
".............Manfred Weber csúszó-mászó mozgásához. Hogy honi ellenzékünk bohóckodásáról mit gondolna.............." ??? Micsoda szó kifacsarás! 1) Orbán Viktor előbb kijelentette, hogy MEGSÉRTETTE a "csúszó-mászó" Manfred Weber a Magyarokat!! ezért nem támogatja. 2) Azután legutóbb Orbán Viktor ugyanazt a "csúszó-mászó" Manfred Webert támogatta a néppártban! Nem a Fideszé az igazi BOHÓCKODÁS?
Zokni
2019. június 12. 14:24
"...Ő ütötte be az első szeget a politikai korrektség koporsójába..." - írja. Úgy érti, hogy zsidó származása ellenére mindig következetesen, korrekt módon, igaz, a mindenkori szélsőjobbhoz politikailag elkötelezetten képviselte az antiszemitizmust?
billwilson
2019. június 12. 12:20
"Akkoriban (1994-ben, a balliberálisok kétharmados győzelmekor) jobboldali sajtót csak nagyítóval lehetett találni, s a mindent elborító liberális propagandamédiában irtózatos lincselések zajlottak a nemzeti oldal politikusai, véleményformálói ellen, ha túlságosan hazafiaskodni mertek, ha kilógtak a sorból." az jó mert most ti is pont ezt csináljátok :)
Tidal_wave
2019. június 12. 11:54
"Talán nem vagyok vele egyedül: kíváncsi lennék, mit szólna az azóta történtekhez." A felsorolásból kimaradt a Trump-Orbán találkozó. István nagyon boldog volt, amikor Trumpot megválasztották, bár később őt is kritizálta rendesen. De azért jó lett volna egy olyan Sajtóklubot látni, amikor azt elemzi, hogy a fehér házi sajtótájékoztatón valami libsi újságíró azt mondjaTrumpnak, hogy "backslide of democracy in Hungary", erre meg Trump szarik magasból, és megdícséri Orbánt. A CNN riporterei meg fél óra hosszat keseregnek ezen...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!