Tóbi és csapata

2019. július 31. 07:19

A mai MSZP-t baloldali pártnak nevezni csupán cinikus játék a szavakkal, emberi sorsokkal.

2019. július 31. 07:19
Ballai Attila
Magyar Nemzet

„Tóbi szerintem sem tehet semmiről. Ez a történet, ez a cikk sem róla szól. A vezető balpárt mezőnye, közege, szellemisége, morálja juttatta ilyen magasra, ilyen mélyre. Még az 1990-es években sem nagyon emelkedhetett volna feljebb a lelkes nyírségi aktivista szintjénél, akinek karrierjében az jelentette volna a csúcsot, hogy egyszer kezet rázhat, esetleg szélesebb asztaltársaságban egy fröccsöt is megihat a térségbe látogató Horn Gyulával.

Aztán alig tíz évre rá ő lett Horn utódja. Döbbenten konstatálhatta, hogy valamiképpen minden vezető pozíciót betöltött vagy éppen betölt a pártban, és ahhoz is már-már gratuláltak neki, hogy »elsikított« ötvenmilliót. A belső és külső kontroll teljes hiánya miatt a modern baloldal ezt az esendő, faék egyszerűségű, de semmiképpen sem elvetemült, nem is elviselhetetlen figurát egészen a maga arcára torzította. A Dombrádon, Kisvárdán szocializálódott srác így elhitte, hogy normális, ha a Kanári-szigetekről jár be a budapesti munkahelyére dolgozni. Elképzelem, de leírni nem merészelem, miket mondanak rá szűkebb pátriájában, az ország északkeleti csücskében az egyszerű melósok, akik közül vétetett, ha azt hallják, hogy a földijük azért él az Atlanti-óceán édenkertjében, mert az jót tesz a gyermeke allergiájának.

Vajon hogyan viselik mindezt azok, akiket bármennyire is próbára tett az élet, nem veszítették el a józan eszüket, a valóságérzékelésüket? Úgy, hogy elenyésző kivételtől eltekintve nem szavaznak már soha »balra«, mert pontosan tudják, hogy a mai MSZP-t baloldali pártnak nevezni csupán cinikus játék a szavakkal. És emberi sorsokkal. A szocialistáknak ennyit jelent a munka szentsége, az ország háza. Amelynek az ügyeibe persze Dunaszerdahelyről, Beregszászról, Székelyudvarhelyről senki ne szóljon bele – de Tenerifével semmi gond.

Jelen állás szerint kétféle MSZP-s honatya létezik: az egyik tudott Tóbiás József kétlakiságáról, de az cseppet sem zavarta, a másik észre sem vette, hogy kollégája »Kanáriról« ingázik. Bajos eldönteni, melyik az alkalmatlanság nyilvánvalóbb jele. Illetve alkalmatlan elvtárs nincs, Tóbi sem az, ha »záros határidőn belül tisztázza a helyzetét«. E kőkemény ultimátumot intézték hozzá.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cassi
2019. augusztus 01. 01:21
Mindegy, mit csinálnak, az MSZP és a Thürmer-párt is az utolsó kört futja már. Nincs tovább, elfogynak az emberek a pártból, meghalnak-köddé válnak a választóik. Ha az MSZP beesik az 5%-os vonal alá, a párt beomlik, Thürmerék meg nem fognak tudni már elindulni sem a választásokon. Itt a vége, fuss el véle. Az ezredfordulós választóknak már nem kellenek ezek a pártok, ők maximum a modern kommunistákra, a Momentumra tudnak szavazni.
Akitlosz
2019. július 31. 19:42
"A mai MSZP-t baloldali pártnak nevezni csupán cinikus játék a szavakkal, emberi sorsokkal. " Hát pedig nem is jobboldali párt! Annak előadni akarni még cinikusabb lenne.
zakar zoltán béla
2019. július 31. 15:11
Igazi alja cinizmus!!!!
dakotasámán
2019. július 31. 13:55
"A mai MSZP-t baloldali pártnak nevezni csupán cinikus játék a szavakkal,.." téged normális emberi lénynek nevezni pedig ordas nagy hazugság lenne. baszkikám, piti 50 millát hánytorgatsz fel ? nagyon helyes. de hánytorgasd fel az új "nemzeti tőkések" ezer milliárdját is seggnyaló, hogy a titulusodat is helyre tegyük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!