Mindennél sürgetőbbé váltak az intézményi reformok

2019. július 03. 12:33

Újra hátsó szobákban zajló alkusorozatban választották ki a befutókat.

2019. július 03. 12:33
Hajdu Nóra
Idea Intézet

„Különösen fájdalmas, hogy veszítettek a zöldek is, akik jelen állás szerint egyetlen pozícióhoz sem jutottak, hiába értek el kifejezetten jó eredményt a májusi EP választáson. Arra van talán egyedül esélyük, hogy a luxemburgi kormány jelölésével megszerezhetik történetük első biztosi helyét. Miközben a zöld témák mint a klímapolitika, vagy a környezetvédelem egyre nagyobb jelentőséggel bírnak, ez most nem jelenik meg az unió személyzeti politikájában.

Szinte tragikus, hogy az unió belső feszültségei és a külső fenyegetettségekre adandó válaszok, sem játszottak semmilyen szerepet a személyi kérdések eldöntése során. Ne legyen így, de ez még megbosszulhatja magát.

Végül a mostani döntés talán legnagyobb vesztese az Európai Parlament és az európai közvélemény. A 2014-ben meghirdetett csúcsjelölti rendszer azt célozta, hogy egy transzparensebb és demokratikusabb folyamat végén dőljön el az unió vezető képviselőinek a személye. A mostani döntés ezért sok szempontból súlyos visszalépés, hiszen újra hátsó szobákban zajló alkusorozatban választották ki a befutókat.

Mindebből következik, hogy az előttünk álló öt évben mindennél sürgetőbbé válik az intézményi reformok kérdése. Ezek döntenek végsősoron az unió jövőjéről. Sok ideje nem maradt az uniónak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2019. július 03. 23:25
Az intézményi reformok egyik jó lépése a kutatóintézetek esete, ha tudsz magyar érdekek mentén ügyeket felfogni.
TAVIROZSA
2019. július 03. 20:05
Legalább a közvetlen támogatott GS fiókák nem fújják direktben a passzátszelet - a függöny mögött viszont erőteljesebb mutatványokra készülnek !!
Megtalálta
2019. július 03. 15:00
Balos egyenröfögés.
hini
2019. július 03. 14:41
így jártatok,hp!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!