Liberálisok a népakarat ellen

2019. szeptember 05. 09:19

A Donald Trump elleni hollywoodi celeboffenzíva óta bizonyosan tudjuk: a szórakoztatóipar is egyre inkább politikai aktorként kíván beleszólni az egyes országok, sőt, a világ jövőjét meghatározó folyamatokba.

2019. szeptember 05. 09:19
Kacsoh Dániel
Magyar Hírlap

„»Nem rombolhatod szét azt a szabadságot, amiért a nagyapám két világháborúban is megküzdött. B..szd meg, te túlértékelt gumikacsa« – üzente Boris Johnson brit miniszterelnöknek a híres-neves angol úr, Hugh Grant.

A mosolyáról és jóképűségéről ismert színész kifakadása arra vezethető vissza, hogy Boris Johnson a minap kísérletet tett a Brexitet az elmúlt években sikerrel obstruáló parlament időleges félreállítására. Annak érdekében, hogy Nagy-Britannia a korábban megállapított határidőig, azaz október 31-ig kiléphessen az Európai Unióból. Márpedig ez felkavarta a filmes táncolásával még Gyurcsány Ferencet is megihlető művészembert.

A Donald Trump elleni hollywoodi celeboffenzíva óta bizonyosan tudjuk: a szórakoztatóipar is egyre inkább politikai aktorként kíván beleszólni az egyes országok, sőt, a világ jövőjét meghatározó folyamatokba. Ennek egészen prózai oka lehet: ők nyilván jobban tudják, mi a jó nekünk, egyszerű embereknek. Hiszen szépek és okosak. Ebből a szempontból a demokraták vereségei miatt óbégató, sírdogáló és nyünnyögő hírességek hasonlóságot mutatnak a korunk nyugati médiáját eluraló vadliberálisokkal, illetve az uniós intézményekbe befurakodó NGO-neveltekkel.

Visszatérve a ködös Albionra: mi is a gond a törvényhozással és saját pártjával egyaránt viaskodó, kétségtelenül kissé kócos volt londoni polgármesterrel? Hát leginkább az, hogy cipőgyűjtő elődjéhez képest keményebben lép, illetve lépne fel a 2016-os népszavazáson kifejezett népakarat érdekében.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2019. szeptember 05. 14:48
Hugh Grant egy nagypofájú, felfuvalkodott hólyag. Pont azt a képet erősíti meg ezzel az ugatással, hogy az elit nem akar brexitet, és ezért bármilyen aljasságra hajlandó, hogy megakadályozza. Akár az erőszakra is. A plebs nagyon pofán fog titeket baszni, ha sokat ugattok még, ahelyett, hogy végrehajtanátok a népszavazás eredményét.
Pelso j.
2019. szeptember 05. 11:47
Mi a népakarat, Dani? Amit a tefélék sulykolnak, több kevesebb sikerrel?
józan paraszti ész
2019. szeptember 05. 10:56
Miből gondolja egy alkoholista drogos, hogy a zsebében a bölcsek köve?
Secnir
2019. szeptember 05. 10:54
"Boris Johnson a minap kísérletet tett a Brexitet az elmúlt években sikerrel obstruáló parlament időleges félreállítására. Annak érdekében, hogy Nagy-Britannia a korábban megállapított határidőig, azaz október 31-ig kiléphessen az Európai Unióból. [...] mi is a gond a törvényhozással és saját pártjával egyaránt viaskodó, kétségtelenül kissé kócos volt londoni polgármesterrel? Hát leginkább az, hogy cipőgyűjtő elődjéhez képest keményebben lép, illetve lépne fel a 2016-os népszavazáson kifejezett népakarat érdekében." kacsoh kurvára nem érti a sztorit, vagy nem magyarázták el neki. a parlament (alsóház+felsőház) nem óhajt alku nélküli brexitet. sem a toryk, sem a munkáspárt, sem senki. boris meg közölte, hogy ha kell, alku nélküli brexit lesz, és nagy-britannia mehet vissza a kőkorszakba. nos, ennek fejében megkérte a királynőt, hogy függessze fel a parlamentet, mert így az alku nélküli brexithez nem kell a parlament támogatása. és ez a módszer csapta ki hugh grantnél a biztosítékot, többek között... btw, a cikk megjelenésekor már tudott volt, hogy a konzervatívok közül 21-en saját karrierjüket félretéve leszavazták borist.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!