A DK az Európai Unióhoz fordul az agrártámogatások ellopása miatt

2019. november 04. 08:11

Nem hagyjuk, hogy a pénzes gazdák és kormányközeli oligarchák lenyúlják a fejlesztésekre szánt pénzeket.

2019. november 04. 08:11
Demokratikus Koalíció
Demokratikus Koalíció
MTI-OS

„A Demokratikus Koalíció az Európai Unióhoz fordul az agrártámogatások ellopása miatt

A New York Times cikket jelentetett meg arról, hogy Orbán Viktor és köre hogyan lopja el az Európai Unió agrártámogatásra szánt pénzeit. A lap úgy fogalmaz: »Azt az európai agrárprogramot, amely kulcsszerepet játszott az Európai Unió létrejöttében ma ugyanazok az antidemokratikus erők zsigerelik ki, amelyek az uniót belülről is fenyegetik.«

A Demokratikus Koalíció az agrártámogatások lenyúlása miatt az Európai Unió Költségvetési Ellenőrzés Bizottságához fordul. A lopást és Európa ellenségeit meg kell állítani, ezért a Bizottság valamennyi tagja részére megküldjük a New York Times angol nyelvű cikkét, hogy mindenki lássa, hogyan lopják szét Európát Orbánék. Mi, európai magyarok nem hagyjuk, hogy a pénzes gazdák és kormányközeli oligarchák lenyúlják a fejlesztésekre szánt pénzeket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2019. november 04. 21:47
Mindig kell egy Nagy Testvér akinél lehet mószerolni. Moszkva vagy Brüsszel, egyre megy.
DrPepper
2019. november 04. 15:42
A helyes gyakorlat az, ha EU pénzen a franciák megveszik a magyar cukorgyárat, aztán azonnal be is zárják. Itt meg mindenféle termelés folyik. Hát hogy van ez?
Rasdi
2019. november 04. 14:41
DK és agrárgazdaság. Nevetséges.
Berecskereki
2019. november 04. 13:41
Ki emlékszik még Dr. Lamperth Mónika pénzosztásos kijelentésére? Ha Gyurcsány Ferenc pártja a DK oknyomozói tevékenységet akar folytatni és feljelenteni akar, akkor kezdhetné a 2004-2009 között működő LEADER programmal. "Szocialista hálózatépítés az EU vidékfejlesztési alapjából? 2009. augusztus. 14. 10 helyett 200-an, ugyanazt A tájékoztatón Gelencsér Attila, a Somogy megyei közgyűlés és a megyei területfejlesztési tanács elnöke kifejtette: végletesen centralizált az európai pénzek elosztása Magyarországon, itt mindent a kormány dönt el. Hozzátette, hogy ez alól a LEADER-program sem kivétel. A somogyi helyzetről szólva elmondta: "úgy fogyott el Somogy megyében 108 millió forint a LEADER munkaszervezetének a működtetésére, hogy közben a megyében egyetlenegy sikeres pályázatot nem hirdethettek, a somogyi emberekhez egyetlenegy forint, egyetlenegy euró nem tudott eljutni". A válság ellenére a megyei szervezeteknél 1,7 millió forint értékben osztottak szét üdülési csekket, 300 ezer forint feletti fizetéssel rendelkező tagok tevékenykednek, s tudomásuk van havi ezer eurós irodabérletről is. Az előtt is értetlenül áll, hogy azt a munkát, amelyet 2006 előtt tíz ember végzett a területfejlesztési tanácsnál, most 200-an (!) hajtják végre. Kiemelte még: Európában a LEADER egyáltalán nem így működik, hiszen a határokon túl az elejétől a végéig mindenhol az érintettek határozhatnak a folyamat fázisairól. A miniszterelnökhöz fordul levélben a Dél-balatoni LEADER Nonprofit Zrt. Vizsgálatot kérnek; a pályázati rendszer központi működését egyhangú kritikával illették a társaság buzsáki közgyűlésén hétfőn. Az indulatos hozzászólásoktól sem mentes eseményen az önkormányzatok és civilek azt kifogásolták: semmi nem történt az elmúlt egy évben. A januárban benyújtott pályázatoknak több ígéret ellenére a mai napig nincs eredményük, jóllehet a helyi szintről kevesebb, mint egy hónapon belül mindent továbbítottak. Több polgármester arról beszélt: szavahihetőségüket tették kockára, amikor kezdetben a LEADER mellé álltak. A helyi közösség vezetői a részvényesekkel teljes egyetértésben beszéltek az anomáliákról, elégedetlenségüknek adva hangot a központi nehézségek miatt. Biztos vagyok benne, hogy a rendszer ebben a formában hosszú távon nem tartható fenn – támasztotta alá a kritikát Kollmann Gergely, a Dél-balatoni LEADER igazgatósági elnöke. Határozottan amellett állnak – tette hozzá –, hogy végre ők vállalhassák a felelősséget a kérelmek benyújtásától az elbírálásig." https://hvg.hu/itthon/20090814_leader_moning_videkfejlesztes
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!