Rendezett visszavonulás

2019. november 26. 08:54

Karácsony megkezdte a visszavonulást a kompromisszumok mezejére.

2019. november 26. 08:54
Novák Miklós
Novák Miklós
Magyar Nemzet

„Meg óvodát, orvosi rendelőt – oda, ahol legalább fél kilométeres körzetben egyetlen lakóépület sincs. Szólhatna már valaki neki, hogy ugyan közeleg a karácsony, de vége a kampánynak, ő nyert, tényleg ő, csak a kerület vesztett.

De még ez sem biztos, mert Karácsony Gergely kimondta, minden szereplő győztes lehet. A főpolgármester már tudja, hogy elkerülhetetlen az egyezség, akár szoborpark árán is.

Mindenekelőtt azért, mert nem lehet csak úgy, múló szeszélyből kifarolni a vb megrendezéséből: fájdalomdíjként harmincmilliárd forintot kellene leperkálni az IAAF-nek, s ennek bizony a fele sem tréfa. Karácsony a trendi zöldklisé kíséretében bemondott egy számot, amennyiért benyelné a vb-t. Ötvenmilliárd forint. Csinos összeg.

A derék főpolgi ennyit kér a kormánytól, megcímkézve a kerületi önkormányzatok egészségügyi alap- és szakellátásának a fejlesztésére. Erről már lehet tárgyalni. De persze nem ma, hanem majd csak holnapután. Azt követően, hogy a Fővárosi Közgyűlés áldását adja a világbajnokságra.

Karácsony Gergely tegnap megkezdte a rendezett visszavonulást a csatatérről a kompromisszumok mezejére. Pontosan felmérte, túl nagy kockázattal járna a végletekig kiélezni az atlétikai vb sorsát. Túl sokan álltak mellé, s jobban belegondolva, a Duna-part érintett szakaszának rehabilitációja zöldprogramként is értelmezhető. Kötelet húzni lehet máshol is, ahhoz nem kell atlétikai stadion.

A ferencvárosi – de nem fradista – polgármester asszony pedig megteszi szurkolónak. A lelátóról tét nélkül olykor ő is bekiabálhat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
todemo
2019. november 29. 05:11
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
siochanty
2019. november 28. 04:22
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
luisbathhelena
2019. november 27. 15:47
Hát én nem kötöttem volna kompromisszumot a kormány helyében. Irány Debrecen, aztán ezek meg nézzenek ki a fejükből.
hátakkor
2019. november 27. 07:27
A "stadionstop" győzelme óta én három korszerű stadionban voltam Pesten.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!