Leszállási engedélyt Vadainak!

2019. december 16. 09:03

A Gyurcsány-korszak honvédelmi államtitkára továbbra sem tud leszállni a katonai repülőkről.

2019. december 16. 09:03
Haraszti Gyula
Magyar Nemzet

„Vadai Ágnes, a DK »hét nyelven beszélő biztonságpolitikusa«, a Magyar Honvédség haditechnikai eszközeit adócsaló fémkereskedőknek kiárusító Gyurcsány-korszak honvédelmi államtitkára továbbra sem tud leszállni a katonai repülőkről, pedig valaki megadhatná már neki ehhez az engedélyt. Most éppen azzal fordult Benkő Tibor honvédelmi miniszterhez, hogy milyen célból jártak a honvédség gépei olyan »egzotikus helyszíneken, kaszinóvárosokban és adóparadicsomokban«, mint Dubaj, Las Vegas vagy a Kanári-szigetek.

A politikus ezt az Átlátszó cikkére alapozza, amely szerint a honvédségnek vásárolt két Airbus A319 és két Dassault Falcon 7X típusú repülők megfordultak ezeken a helyeken. A parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnökeként is tevékenykedő Gyurcsány-párti politikus természetesen a cikkben megjelent állítások farvizén megint demagóg húrokat penget és rágalmazásba kezdett.

Pedig a képviselőnek nem kell olyan messzire mennie, ha meg akarja tudni, hogy mire is szokták használni a nemzetközi gyakorlat szerint az ilyen gépeket. A vizsgálódást kezdhetné például saját magán, mert a Honvédelmi Miniszté­rium volt felsővezetőjeként bőségesen megtapasztalhatta, milyen is ezeken a járműveken az utazás.”

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2019. december 16. 20:34
Las Vegas,Dubai,Kanári-szigetek,hitvány,tolvaj banda.
Pierre
2019. december 16. 12:32
"A honvédség következetesen állítja, hogy a két Airbus és a két Falcon nem kormánygépek, hanem katonai célokra vették őket. Emiatt nemzetbiztonsági okokra hivatkozva titkolják a gépek beszerzési árát és üzemeltetési költségét, nem teszik közzé útvonalaikat. Szerintünk viszont egyértelműen a nyilvánosságra, a számlát álló adófizetőkre tartozik, hogy mennyibe kerülnek a miniszterelnök repülőútjai, hova és miért repked a honvédség repülőgépein és privát jeteken. Orbán Viktor repülőútjaival kapcsolatba nagyon sok a titok és a mellébeszélés: a hivatalos látogatásokon kívül magánutakra is használja a hadsereg repülőit és magánkézben lévő luxusjeteket, az pedig egyáltalán nem világos hogy ilyenkor ki fizeti ezeket az utakat."
szajnyalogatoviktor
2019. december 16. 10:17
az a kisebbik baj, hogy vadai nem tud leszallni a repulokrol.. a nagyobbik hogy a dagadt alcsuti tolvaj sem..
Berecskereki
2019. december 16. 10:10
Itt olvasható a hivatkozott atlatszo.hu írása. https://atlatszo.hu/2019/12/12/mit-keres-a-magyar-legiero-a-kanari-szigeteken-las-vegasban-dubajban-maltan-vagy-panamaban/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!