Lezárás helyett inkább nyissuk meg a zöldterületeket

2020. április 20. 07:54

A politikusok és a magánemberek eltérő módon viszonyulnak a tiltás kérdéséhez.

2020. április 20. 07:54

„Mi történik, ha az embereknek valami olyasmit tiltunk meg, ami egyébként alapvető szükségletük? A kérdésre Magyarországon tradicionálisan kétféle válasz létezik, attól függően, hogy politikusok vagyunk, vagy magánemberek. A politikus számára evidencia, hogy a tiltással a probléma eltűnik.

A magánember (illetve a politikus munkaidőn kívül) pedig tudja, hogy a szimpla tiltással az emberek egyszerűen csak elkezdenek kiskapukat keresni. Ez történik most a zöldterületekkel, amelyeket olyan sebességgel zárják le, ahogy a bozóttűz zabálta fel az ausztrál vadont, ha még emlékszik valaki erre az év eleji katasztrófára.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2020. április 20. 14:20
Jól van Andris, javaslom menj, és "ölelj meg egy kínait". #látensgyilkos
Coccothraustes
2020. április 20. 12:21
Agymosott Sorocsicska
hegyivadász
2020. április 20. 11:56
Ez is megtörtént. Kivételesen egyetértek Földessel. Mi is szerettünk volna kirándulni menni a hétvégén. Garázsban beül a kocsiba a család, erdő szélén ki, majd az erdőben mindenkitől távol kirándulni egyet. Direkt nem a népszerű helyeket néztem ki, eszem ágában se volt a Budai-hegyekbe, vagy a Pilisbe menni. De azért leellenőriztem, hogy abban a faluban, ahonnan indulnánk, van-e valami korlátozás. Mindenhol volt. Ez így valóban nem működik! Ha minden település megtiltja a behajtást és parkolást nem helyieknek, akkor gyakorlatilag sehova nem lehet kimenni, pedig semmi kockázata nem lenne annak, ha az erdőben szépen eloszolva családonként kirándulnának egyet az emberek. Ami értelmes tiltás lehet, hogy egyes parkolók telítettségét korlátozzák. Az nyilván nem járható, hogy egy-egy népszerű helyen csordultig teljen a parkoló meg az odavezető utak széle, de az sem megoldás, hogy egy egyébként alig látogatott faluba nem lehet behajtani.
bpe
2020. április 20. 11:55
"A magánember (illetve a politikus munkaidőn kívül) pedig tudja, hogy a szimpla tiltással az emberek egyszerűen csak elkezdenek kiskapukat keresni." egen, ilyen egy wanna be obi-wan kenobi.. szuggeráld a tudjukkit!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!