Mégis van ereje a felemelt hangnak

2020. április 01. 17:29

Ha már itt tartunk, lenne még mit visszavonni abból a salátatörvényből.

2020. április 01. 17:29
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Miközben a kerületi polgármesterekkel és számos vidéki város polgármesterével egyeztetünk éppen a közös kiállásról, jön a hír: a kormány meghátrált, visszavonta az önkormányzatiságot likvidáló törvényjavaslatát. Mégis van ereje a felemelt hangnak, a határozott fellépésnek. Tanulságnak ez se rossz. Ezzel együtt persze nyomasztó a kérdés: hogyan készülhetnek ilyen törvényjavaslatok a kormányban, kinek jutott eszébe a választói legitimáció fölülírása? Járvány és védekezés idején ki gondolja ezt helyesnek?

A kérdések persze költőiek. Fontosabb most, hogy kormány is, önkormányzatok is tartsák magukat ahhoz, amit hetek óta közösen kérünk a polgároktól: az együttműködéshez és a méltányossághoz. Mert ezt követeli meg tőlünk a legfontosabb, az élet és az egészség védelme. Mindenki azt tegye, ami a dolga, a kormány a teljeskörű felelősséget magának követelte az egészségügyi válsághelyzet kezelésében, az önkormányzatokra egyre nagyobb terhet rónak a szociális és gazdasági válságból fakadó teendők.

A katonák, rendőrök, katasztrófavédők pedig a rendre ügyeljenek, ne önkormányzati rendeleteket böngésszenek. Nincs helye annak sem, hogy a járványveszély takarásában próbáljanak érvényesíteni hatalmi akaratot például a Liget ügyében. Ha már itt tartunk, lenne még mit visszavonni abból a salátatörvényből. Az önkormányzatoknak a feladataik ellátásához támogatásra, nem gyámságra van szükségük. Bízom benne, hogy a mai meghátrálás azt jelenti, ezt a kormány is megértette.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Saksafar
2020. április 02. 21:02
Te először a tömegközlekedési baromságaidon gondolkozz kamugeri!
revpet
2020. április 02. 19:43
Ezer facebook bejegyzés és ugyanennyi bárgyú vigyorgás mellett legalább egy Budapest lakosságát pozitívan érintő intézkedést is hozhatnának.
barany
2020. április 02. 12:21
Szerencsétlen, logikából (is) nagyon gyenge. Azt írja, hogy "kinek jutott eszébe a választói legitimáció fölülírása? Járvány és védekezés idején ki gondolja ezt helyesnek?" Rendkívüli helyzetben, pl. tömegkatasztrófa esetén a választói legitimációt bizony felülírhatja több szempont is. Például az életvédelem, a tömeghalál megelőzése, a nemzetvédelem, a súlyos anyagi kár megelőzése, elhárítása, stb.
lilla
2020. április 02. 12:09
,, Nincs helye annak sem, ... Bízom benne, hogy ... ezt a kormány is megértette. '' De kemeny vagy...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!