Bangóné beadványa

2020. május 08. 13:49

Fricska. Mindig izgalmas kísérlet, mikor a Kazinczy-díjra hiába pályázó Bangó­né Borbély Ildikó, az MSZP patkányügyi előadója tollat vagy klaviatúrát ragad.

2020. május 08. 13:49
Forró Péter
Magyar Hírlap

„Ilyenkor a derék nyelvtanárok eltakarják szemüket, de a bátrabbak a tanulóifjúság épülésére leckeként mutatják be, miként lehet elkövetni minden olyan hibát, ami a magyar grammatikában fellelhető. Bangónét azonban nem rettentik el a kudarcok, időről időre nekiveselkedik, hogy egyedül – néha hasonló kvalitású padtársával, Kunhalmi Ágnessel kiegészülve – helytálljon az egyeztetések, a jé betűk és elipszilonok vadregényes világában. Most újabb nagy fába vágta fejszéjét a trágárságáról is elhíresült baloldali képviselő, amikor beadványt írt a Miniszterelnökséghez. Dolgozata ezúttal sem sikerült fényesre: Orbán Balázs államtitkár lektoráltatta a művet, és a Facebookon mutatta be, miként hemzseg az a helyesírási hibáktól. Titkos bukmékerirodákban állítólag fogadásokat lehet kötni arra, mikor sikerül egy hibátlan írást előállítania a lánglelkű nádudvari óvónőnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2020. május 08. 23:09
Én elolvastam. Egy hevenyészett, újraolvasás és javítás nélkül elküldött piszkozat, elütésekkel, betűhiánnyal, hevenyészett szórenddel. Érződik rajta valamiféle hirtelen felindulás. A nagydobra verése egyszerű gumicsont.
Pesti Kornél
2020. május 08. 18:10
Jav. bengáné.
zakar zoltán béla
2020. május 08. 15:15
Mindenki téved: Az óvodában nincsen nyelvtanóra. Mindenki rasszista, aki ezt kéri számon!
avízazúr
2020. május 08. 14:47
A cikk szerzője tévesen hivatkozik: A Péchy Blanka által alapított Kazinczy-díj nem helyesírási vagy fogalmazási verseny, hanem kimondottan a szép beszédet, a szép kiejtést, aszóbeli megnyilatkozást díjazza: "Az Alapítvány célja, hogy a magyar nyelv ápolása érdekében igényes, kulturált és kifejező magyar beszédre ösztönözze a színművészeket, a média szereplőit és a magyar ifjúságot."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!