Genderezés

2020. május 15. 15:36

A „genderelmélet!” csatakiáltáshoz az egyes országokban más is járulhat (nálunk például a „jönnek a migránsok!”).

2020. május 15. 15:36

„Magyarország nincs egyedül, a térségben – Lettországtól Oroszországon át Bulgáriáig – az az ökölszabály, hogy ha egy kormány jót akar magának, akkor nem húz ujjat a közvélemény többségével, sőt a kegyeit keresi. Másfelől: az érdekeinek megfelelően használja fel a közvéleményt. A gyakorlati politika szempontjából mindegy, hogy az isztambuli egyezmény miről szól, elég, ha bele lehet kapaszkodni egy részletbe, a gender (társadalmi nem) fogalmának alkalmazásába. Sőt még azzal sem kell törődni, ami oda van írva – a gender meghatározásával, mely szerint »a társadalmi nem azokat a társadalmilag konstruált szerepeket, magatartásokat, tevékenységeket és tulajdonságokat jelenti, amelyeket az adott társadalom a nők és férfiak esetében helyénvalónak tart«. Ettől a férfiak még férfiak, a nők pedig nők maradnak, tehát nem az a »genderelmélet« lényege, hogy a fiúkból lányokat kell csinálni és viszont. (Lehet jobban fordítani, csak tessék, tessék. Az Európa Tanács honlapján harminckét nyelven olvasható a szöveg arabtól oroszig – magyarul nem. Így aztán olyan hivatalos hülyeséget lehet állítani róla, ami csak jólesik.)

A »genderelmélet!« csatakiáltáshoz az egyes országokban más is járulhat (nálunk például a »jönnek a migránsok!«), de az elférfiatlanítás politikailag remekül kihasználható rémképe mellett egy valóságos félelem is közrejátszik a heves elutasításban: a demográfiai pánik. Az egész világon a mi térségünkben fogyatkozik a leggyorsabban a népesség (az említett országok közül csak Csehországban nem csökken), és az erre hajlamos kormányok könnyedén megtalálják a baj fő okát a hagyományos család válságában, amit, szintén könnyedén, gonosz külső erőknek, úgymint a nemzetközi liberális összeesküvésnek lehet tulajdonítani (az Európa Tanács bekötése Soroshoz még nincs teljesen kidolgozva, de gondolom, haladnak a munkálatok).

Még valami: a nyilatkozat szerzői szerint az egyezményt már csak azért sem kell törvénybe iktatni, mert mi már minden lehetőt megtettünk a nők védelmében. Például 2013 óta, más nemzeteket megelőzve, büntetőjogi tényállás lett a kapcsolati erőszak (póriasan: az asszony megverése). Csakhogy az egyezmény nem a büntetésről, hanem a megelőzésről szól. Egy 2014-es uniós felmérés szerint a tizenöt éven felüli nők harmada átélt fizikai vagy szexuális erőszakot, és minden huszadik arról számolt be, hogy a nemi erőszak bűncselekményét követték el ellene. Bárki el tudja végezni a becslést, hogy ebből mennyi jut el akár csak vizsgálati szakaszba. Ha a büntető törvénykönyv szigora és a nők elleni bűncselekmények száma között egyenes összefüggés volna, akkor Magyarországon 2013 óta vagy nem bántanák a nőket, vagy a férfiak nagy százaléka sittre került volna. Egyik tény sem állapítható meg.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bukik a Zorbán
2020. május 16. 16:58
Undorító írás. Különösen az gyomorforgató, amikor a bolsevista a "méltóságáról" beszél. Hát már minden szót be lehet mocskolni ezeknek a suttyóknak szabadon??? Milyen méltósága lenne már egy terrorsegédnek? De van egy dolog, ami mindennél felháborítóbb. Az, hogy a Mandiner linkelte az ÉS-t. ÉS ott az van, hogy a tartalom akkor olvasható el, ha előbb egy reklámot olvasol el (és ezzel pénzhez juttatod őket). Tehát a Mandiner most már nem csak közvetetten, de közvetlenül is pénzeli a bolsevista sajtót. Elképesztően ostoba öngól! Szóljanak már a felelősnek, hogy hagyja ezt abba!
Finale*
2020. május 16. 14:04
Buta, ronda es gonosz venember.
Skankhunt42
2020. május 16. 00:50
"Ha a büntető törvénykönyv szigora és a nők elleni bűncselekmények száma között egyenes összefüggés volna, akkor Magyarországon 2013 óta vagy nem bántanák a nőket, vagy a férfiak nagy százaléka sittre került volna. Egyik tény sem állapítható meg" Ezen a demagóg magyarázaton keresztül, a már ratifikált országokban, nem bántanak nöket vagy a férfiak nagy százaléka sitten van. Ja nem...
Mich
2020. május 16. 00:05
Ilyen gyengeelméjűek az Élet és Irodalom szerzői mostanában...?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!