Költészet és valóság

2020. május 12. 22:10

Az ellenzéki képviselők legutóbb egyenesen népirtást és tömeggyilkosságot kiáltottak a kórházak veszélyhelyzeti kapacitásainak létrehozása miatt.

2020. május 12. 22:10
Jan Mainka
Magyar Hírlap

„A szándékokat mindig újraértelmezi az ellenzék és az ellenzéki média, az ő szájuk íze szerint tálalják, majd ezután kampányt kezdenek a nyilvánosságban a saját teremtményeik ellen.

Az átköltéseikben szabadjára engedik a fantáziájukat. Időnként valós aspektusokat is felhasználnak, máskor viszont teljesen újakat találnak ki, amelyeknek kevés közük van a valósághoz. Szívesen esnek drámai túlzásokba is. Kedvelt témáik a demokrácia és a sajtószabadság megszüntetése, és rendszeresen eltemetik a parlamentarizmust is. Az ellenzéki képviselők legutóbb egyenesen népirtást és tömeggyilkosságot kiáltottak a kórházak veszélyhelyzeti kapacitásainak létrehozása miatt.

A fő célja ennek a retorikának az, hogy felhívják magukra a választók figyelmét. Másrészt pedig arra is törekednek, hogy felkeltsék a velük ideológiai rokonságban álló külföldi politikusok és újságírók érdeklődését. Minél drasztikusabb képet festenek, annál hatékonyabban elérik ezt a célt. Mindez csak akkor válik problémássá, ha a magyar ellenzék külföldi szövetségesei már nem tudnak vagy nem akarnak többé különbséget tenni a költészet és a valóság között.”

(A szerző a Budapester Zeitung kiadó-főszerkesztője)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Moslékzabáló
2020. május 13. 06:19
A komcsik és libernyákok fantasztikus mutatványokra képesek. A Magyarországon hosszú évek óta tomboló fasizmusban és dübörgő diktatúrában heti rendszerességgel harcolnak a demokráciáért. A véleménynyilvánítás és szólásszabadság totális megszüntetése ellenére tévében, rádióban, újságban, a világhálón napi rendszerességgel nácizzák, cigányozzák stb. azokat akik más véleményen vannak mint ők. A diktátor által bezáratott parlamentben habzó szájjal sivalkodhatnak a parlament bezárása ellen. Stb., stb.
balbako_
2020. május 13. 04:45
Budapesten található idősotthonokban 471 fő gondozott fertőzött, közülük 404 fő fővárosi fenntartású idősotthonban él. A legtöbb elhunyt és fertőzött gondozott továbbra is a Pesti úti idősotthonban van. Ott 42 az elhunytak, 305 a fertőzött gondozottak és 26 a fertőzött dolgozók száma. A szintén fővárosi Vázsonyi Vilmos Idősek Otthonában 18-an hunytak el, 55 a fertőzött gondozottak és 20 a fertőzött dolgozók száma. A fővárosi fenntartású Kamarerdei úti otthonban 4-en hunytak el, 41 a fertőzött a gondozottak és 12 a fertőzött dolgozók száma. A szintén több mint félezer férőhelyes zuglói Olajág Otthonokban 9-en hunytak el, 51 a fertőzött gondozottak és 14 a fertőzött dolgozók száma.
holder
2020. május 13. 00:14
Na látod , ez a legfontosabb kérdés ! Mert ez egy olyan halálozási adat, ami (szemben a vírus áldozataival) külön statisztikában nem fog megjelenni, es amit a kormány nem is fog nagyon keresgélni. Én a múlt héten hallottam egy önkéntes házi betegápoló beszámolóját: 10 ilyen betegéből 9 halt meg. Ez csak egy történet, de mennyi lehet és lesz még, ahol nincs ápoló csak a család - minden család nem fog mesélni, igy annyi történet sem lesz, mint amennyi tényleg van.
glensi
2020. május 12. 23:26
A z ellenzék következő érvekkel fog támadni: - ha ilyen kevés a fertőzött, Orbán miért üríttette ki a kórházi ágyakat? - miért vásároltunk össze annyi lélegeztető gépet, maszkot (ami egyébként is használhatatlan)? - minek építettünk fel egy kórházat, ha nem is használjuk? ... stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!