Mégsem múlt el a veszélyhelyzet?

2020. május 27. 09:09

Kérdés, mi van akkor, ha a kormány meggondolja magát ez alatt a három hét alatt? Semmi.

2020. május 27. 09:09
Bánó András
Hírklikk

„Az egyszerű ember azt gondolhatta, ha a kormány benyújtja a törvényjavaslatot a Parlamentnek, akkor másnap megtárgyalják, Áder pedig azon nyomban aláírja, ahogy Kövér házelnök átküldi neki. Rá kellett jönni azonban, hogy ez nem így van. A javaslatot benyújtó Varga Judit miniszter ugyanis azt mondta: csak június 20-án, tehát több mint három hét múlva szűnhet meg a veszélyhelyzet. De miért? – kérdezhetnénk az ismert, náthával kapcsolatos reklámot idézve. Vajon mi történhet három héten keresztül? Újabb és újabb rendeletekre készül a kormány?

Júliusig ingyenes marad a parkolás. Ez is érthetetlen. Ha nincs veszélyhelyzet, miért nem kaphatnak parkolási bevételeket az önkormányzatok még több mint egy hónapon keresztül? Marad az operatív törzs, mert irányítja a felkészülést a járvány második hullámára. Senki nem tudja megmondani, hogy biztosan lesz-e második hullám. Megtartja a kormány a kórházparancsnoki rendszert. A parancsnokok megbízatása alatt fontos, a gyógyításhoz szükséges orvosi védőeszközök tűntek el néhány kórházból. A megindított büntetőeljárások eredményeiről vagy eredménytelenségeiről semmilyen tájékoztatást nem kapott a nyilvánosság.

Megszűnik az állami tisztviselők külföldi utazási tilalma. Újra repülhetnek kikapcsolt transzponderrel állami tisztviselők titkosított útjaira a honvédség kormánygépei? Egy jó hír mindenképpen van: noha a rémhírterjesztési passzus hatályos marad, de csak különleges jogrend esetén alkalmazzák. A tényállás is marad, de eljárást nem kezdeményeznek. Kérdés, mi van akkor, ha a kormány meggondolja magát ez alatt a három hét alatt? Semmi. Majd Semjénnel ezt a törvényjavaslatot is visszavonatják, mint az egyszer használatos műanyag eszközök tilalmáról szóló jogszabály-tervezetet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mustarharmas
2020. május 27. 20:18
Hát bőr van a pofáján bánónak. Persze, ő is ahhoz a politikai szektához tartozik, akit - legyen bár vállalhatatlan - mindenáron megvédenek a hasonszőrű barátai.
bsm99
2020. május 27. 12:31
Van még egyáltalán, aki nem síkhülye, és komolyan veszi ezt az agyhalott baromállat Bánót? :D
pumuklik
2020. május 27. 12:23
Bánóka, bekaptad már faszbukgeri pöcsét?
enes
2020. május 27. 12:02
Csaló Bánó hirdeti az Igét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!