Orbán Viktor meglátta a koronában a jót

2020. május 14. 14:57

A veszélyhelyzet március 11-i meghirdetése óta a kormány hihetetlen energiával tolja a neki ideológiai, gazdasági vagy hatalmi szempontból fontos témákat.

2020. május 14. 14:57
Haász János
Index

„(Figyelem, ez egy véleménycikk.)

Orbán Viktor és a fideszes, kormányzati (pártunk és kormányunk, akinek még ismerős) politikai agytröszt a koronavírus-járványban is meglátta a lehetőségét annak, hogy gazdasági és politikai hatalmát tovább erősítse. Egy hétfői elemzésünkben már pontosan megmutattuk, hogy nagyjából két hónap alatt, a veszélyhelyzet március 11-i meghirdetése óta a kormány milyen hihetetlen energiával tolja a neki ideológiai, gazdasági vagy hatalmi szempontból fontos témákat.

Elintézik a kulturális közalkalmazottakat, megregulázzák a közmunkásokat, einstandolták a színházakat, csont nélkül vittek egy tőzsdei céget is, adó- és más forráselvonásokkal kivéreztetik a nagyobb önkormányzatokat – amelyek között viszonylag magas az ellenzéki vezetésűek száma –, csorbítanák a transzneműek jogait, ment a kukába a nők elleni erőszakról szóló egyezmény.

Az állam működésének ellenőrzését és a közpénzek sorsának követését még nehezebbé tették az adatkérési szabályok módosításával, és közben egy tollvonással elrejtettek a szemünk elől 590 000 000 000 forintot minden idők legnagyobb magyarországi vasútépítésének titkosításával. Míg az önkormányzatoktól és pártoktól elvesznek, a sportba jutott újabb néhány százmillió forint, a haveri kör pedig kedvére vásárolhat privatizált balatoni ingatlant, vagy kap ingyen részvényeket, budai ingatlanokat.

Bár mélyen felháborító – igaz, nem túl meglepő –, hogy erre megy energia a várható eszméletlen recesszió kezelése helyett, egyik ügy se egy netadó.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. május 15. 11:35
Nekem már csak az lenne a kérdésem, hogy a Pál utcai fiúknak ki súgta meg, hogy ez az utolsó év. Mert igazuk lett, tényleg. Na de honnan tudták? Nem lehet-e, hogy a PUF-nak ugyanazok súgtak, mint az ifjúorbánéknak? A bennfentesek képben voltak, a jónép meg vakult.
bagira
2020. május 15. 03:54
Ballibsik a koronavírusba keresik azt a pontot hogy a kormányt megbuktassák ,emberek egészségével nem törődve vírus terjedés volt a szándékuk , hátha az ország leáll ezek keresztül átvehetik a kormányzást . Ballibsi ellenzék az országnak a magyar népnek ott árt ahol tud ,dumával hazugsággal nem tudnak hatalomra kerülni . Taktikát változtattak ,lehet mondani szabotálják a nép egészségét minél többen megbetegedjenek munka leállással a gazdaság tönkre menjen . Egyetlen jó hasznos a közérdekeit képviselné nincs , minden lépésük kárt okoz .
Zsaturnuzs
2020. május 15. 00:19
Azt csak helyeselni lehet, ha egy kormány "hihetetlen energiával" igyekszik megvalósítani a céljait. Az is egyértelmű, hogy a mi kormányunk céljai között sok helyes, sőt, kiváló. Az ellenzék szokása szerint kákán is csomót keres, talán nincs is olyan lépése a kormánynak, amit teljes mértékben támogatott volna az ellenzék. Egyetlen gond (de elég súlyos), hogy a kormány egyes céljait tényleg csak vitatni lehet, és a helyes célok eléréséhez néha elfogadhatatlan eszközöket alkalmaz. ÉRTELMES VITÁT MINDEZEKRŐL A MAI MAGYAR POLITIKÁBAN LEHETETLEN FOLYTATNI. Mindkét oldal ostoba, aljas, ocsmány féregnek igyekszik beállítani a másikat. Ez a kormány és az ellenzék vezetőit minősíti, vagyis a mai magyar politikai elit egészét.
Volo
2020. május 14. 21:03
Még a koronavírusban is meg lehet látni a jót.... Veletek szemben, mert bennetek semmi, de semmi jót nem lehet felfedezni,meglátni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!