Megérteni Matovičot

2020. június 09. 14:22

Mennyire tekinthetjük őszintének egy olyan politikus bocsánatkérését, aki bármit megtesz, hogy uralja a pillanatot?

2020. június 09. 14:22
Hegedűs Norbert
Új Szó

„És meddig fogjuk elnézni Matovič húzásait csak azért, mert ő nem Fico? Az új kormány valószínűleg rekordot döntött abban, hogy megalakulása után mindössze három hónappal már tüntettek ellene. Igaz, hogy szombaton mindössze pár száz ember gyűlt össze Pozsonyban a kormányhivatal előtt, és az is igaz, hogy főleg a járvány miatti intézkedések ellen tiltakoztak, de akkor is. Mondhatjuk, hogy egy járványhelyzetben szükséges szigorú intézkedéseket hozni, ez pedig óhatatlanul ellenkezést fog kiváltani egyesekben – lásd a konditermek tulajdonosainak felvonulását az autópályán. De ugyanezzel a lendülettel feltehetjük azt a kérdést is, hogy Igor Matovičon kívül gondolja-e még valaki ebben az országban, hogy továbbra is vészhelyzet van? Az ún. mozgó medián már több mint egy hete nullás értéken áll, a gyógyultak száma minden nap nagyobb, mint az új betegeké. A kormányfő szerint ennek ellenére továbbra is nagy a baj. Nos, ha körbenézek, akkor azt kívánhatom magunknak, hogy ennél durvább vészhelyzetet soha ne kelljen megélnünk.

A félreértések elkerülése érdekében szögezzük le, hogy a kormány nagyon hatékonyan lépett fel a járvány ellen, és ezek az intézkedések a maguk idején indokoltak voltak. Csakhogy ma már okafogyottá váltak, és minden józan hang a visszavonásukat sürgeti. A koalíciós partnerektől kezdve a gazdasági szakértőkön át egészen Zuzana Čaputová államfőig mindenki megpróbál a kormányfő lelkére beszélni. De Matovič valószínűleg csak azt látja, hogy el akarják tőle venni a játékszerét.

Van egy városi legenda Pozsonyban, miszerint Matovič útban egy sajtótájékoztatóra észrevett egy biztonsági kamerát, és kibeszélte magát előtte.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2020. június 10. 00:43
Matovic gesztusa túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Én olyan gyurcsány-félének sejtem. "Félek a görögöktől, ha ajándékot hoznak is." Azt mondta, hogy közös a történelmünk, közösek a királyaink... ezzel akár megalapozhatta az új szlovák történekírást is, mely szerint az Árpádházi királyok szlovákok voltak. Valljuk be, ez nem volna egyedülálló gyakorlat a Kárpát-medencében.
lhotx
2020. június 09. 20:12
Van néhány archivált újszó-cikkem 2010-ből, meg korábbról... Alkarom adtán feleleve-lelevelenítem őket.
zsanett-kúnrum
2020. június 09. 18:28
Én is tudok nagyokat mondani, majdha visszacsatolja, addig meg csak a szája jár
barany
2020. június 09. 16:40
Semmi olyan indokot nem írt Hegedüs Norbert, ami miatt hátat kellene nekünk (pontosabban a felvidéki magyaroknak) hátat fordítani Matovicnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!