Inverz vérdíj

2020. július 25. 09:39

Tőkésítenünk kell Dull Szabolcs személyét.

2020. július 25. 09:39
Hajós András
Facebook

„Sokunknak úgy tetszett az index.hu, ahogy eddig működött, ám közben ingyen olvastuk. Egyeseknek nem úgy tetszett, de nekik van pénzük. Ez utóbbiak kirúgják a főszerkesztőt. Ha ez meg nekünk nem tetszik, akkor fizetnünk kell. Nekünk is van pénzünk.

Ha egy sajtótermék nem a lapvásárlók piacáról él, akkor más piacról kell élnie. Ez ma Magyarországon azt jelenti: a politikából, mert nincs más piac. Magyarországon államfőkapitalizmus van. Nincsenek államfőtől független üzletemberek, reklámozók, befektetők. Nincs államfőtől független piac. Vagyis nincs piac.

Nem vagyok álnaív, tudom, hogy a legolvasottabb véleményformáló portál nem pusztán a reklámbevételei miatt érdekes a politikának. De a mostani átszervezők »megmentésről« beszélnek. Úgy tesznek, mintha egy pénzügyileg nehéz helyzetben lévő vállalkozást szeretnének újraszervezéssel a piacon tartani. Ebben persze lehet némi igazság is. Van egy módszerem, amivel megtudhatjuk, mennyi.

Inverz vérdíjat kell kitűznünk Dull Szabolcs fejére és fel kell tőkésítenünk a személyét. Az így összedobott tőke feltételéül kell szabnunk Dull Szabolcs főszerkesztői kinevezését. Nekünk, olvasóknak is le kell tennünk az ajánlatunkat: itt van x millió, ha Dull a főszerkesztő.

Kiderülhet, hogy nem akarunk a zsebünkbe nyúlni. Akkor viszont nem nyíghatunk többet. Kiderülhet, hogy sok pénz összejön és mégsem veszik vissza Dullt. Akkor viszont ki (sem) kell mondaniuk, hogy politikai okokból akarják lenyúlni az indexet.

Gyermekeinknek pedig meg kell tanítani, hogy a politika új korszakában már nem elég felháborodni és posztolni, hanem szavazni és fizetni kell. Ezeknek semmi más, csak szavazat és pénz kell. Van szavazatunk és pénzünk, több, mint nekik. Még mindig nálunk a póráz. De ha a telefonunkat bámulva elengedjük a pórázt, a rohadt dög elszabadul.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mandolini
2020. július 26. 09:28
tessék mondani, a szobordöntögetés mikor lesz?
puszika
2020. július 25. 22:00
Még az a szerencse ALUDTTEJ, hogy a te véleményed ebben az ügyben EGY HAJÍTÓFÁT SEM ÉR!! A haverjaid csinálják a balhét, így aztán ők is csak legyintenek rád. Te meg ilyen formában nyalod a feneküket.Mint általában!!! Hányingerem van ha olvaslak,na!!!
nempolitizálok
2020. július 25. 20:03
Hajrá. Amúgy a pénzes libsi-bolsik egy fillért nem adnak az indexes gárdáért. Miért is tennék, meg van nekik a hasonló és azok nem pampognak, hogy mi mondjuk meg ki legyen és miről szóljon.
Akitlosz
2020. július 25. 18:33
"Tőkésítenünk kell Dull Szabolcs személyét." 0 forint. Sohasem hallottam a nevét pár nappal ezelőttig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!