Egy korszak lezárul az életemben

2020. augusztus 23. 15:45

Itt a búcsú ideje, a DIGI ugyanis elbocsátott.

2020. augusztus 23. 15:45
Szombathy Pál
Szombathy Pál
Facebook

„sziasztok,

egy korszak lezárul az életemben: tíz év munka után elhagyom a Digisportot, ahol 2010 őszétől építettük fel új, sportalapú reggeli információs magazinműsorként a Reggeli Startot, amely egy évtized alatt kedvelt, ismert és bőséggel hivatkozott tévéműsor és hírforrás lett a sportvilágban. Tíz évig voltam arca ennek a produkciónak, heti négy reggelen igyekezve kiszolgálni a nézőket műsorvezetőként – majdnem minden percét élveztem, köszönöm a támogatást.

Most azonban itt a búcsú ideje, amit másképp képzeltem, önszántamból és békében, de nem így lett: a DIGI ugyanis elbocsátott, méghozzá szerződésszegés miatt; a kirúgás indoklása szerint nem tájékoztattam a munkáltatót arról, hogy 2017 óta az Index Zrt. igazgatósági tagja vagyok, ami lássuk be, igen abszurd állítás, hiszen mindez bőséggel megjelent akkor a nyilvánosságban, s természetesen engedélyt is kértem digisportos munkahelyi vezetőimtől akkor, három éve egy másik, nem konkurens profilú gazdasági társaságban betöltött tiszteletdíjas tevékenységhez. Én tehát most nem felálltam, hanem eltávolítottak, miután kitört az indexes konfliktus. (ahogyan egyébként már a balhé első napján elköszönt tőlem a pozsonyi Új Szó című napilap is, ahol szintén tíz éven át írtam elemzéseket minden héten).

Történt, ahogyan történt, ezzel a bejegyzéssel én lezárom a múltat: hálás köszönet a Digisport vezetésének, kollégáimnak, hogy magyar viszonyok között ilyen elképesztően hosszú időn át vezethettem egy műsort, kérdezhettem mindig szabadon bármit és bárkitől. Szeretem ezt a társaságot, csatornát, kollektívát, a konfliktusom nem velük volt, tőlük mindig bizalmat és támogatást kaptam, ezt fontos hangsúlyozni: a kirúgás csak egy vállalati döntéshozóhoz kapcsolódik.

Mi az, ami nem fog hiányozni? A heti négyszer 5 órai hajnali kelés nem feltétlenül, az pedig kifejezetten csábító, hogy ezentúl nem kell sminkeléssel kezdenem minden reggelemet

Köszönöm tehát minden sportbarátnak a támogatást, figyelmet, válaszokat, interjúkat, beszélgetéseket; nélkülük nem lehetett volna egyik örök hobbim, a sport tíz évre a hivatásom is: most elmegyek tehát, de a téma iránti szeretet, szenvedély és érdeklődés megmarad bennem – találkozunk még”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2020. augusztus 26. 10:39
Nem tudom ki ez a gaszi, de azon kesereg, hogy szerződést szegett és ezért azt felmondta a másik fél. Pont .int az indeses főszerkesztő. Megjegyzem soha nem értettem miért olyan nagy dolog ha valaki már tíz éve dolgozik egy helyen.
Veszelka Péter
2020. augusztus 24. 15:21
Azért ne szomorkodj Pali, eddig elvoltál dugva a Digi Tv sport bugyrába meg 1-2 sehonnai igazgatóságba és a kutyát sem érdekelted. Most feljebb vitorlázol, nem is akárhova. Meglátod szupi lesz.
zolizolizoltan
2020. augusztus 24. 09:37
Egy pillanatra azt hittem, hogy az Indextől válik meg. Aztán felébredtem.
catalina9
2020. augusztus 24. 06:58
bírom ezeket libsi nyafogókat...jajj, tudja meg már mindenki, hogy micsoda szörnyűség történt velem..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!