2015 nyara, amikor megjelentek, majd elbújtak az embermentők

2020. szeptember 14. 20:21

Szó sem volt még politikai játszmáról.

2020. szeptember 14. 20:21
Földes András
Mérce

„2015 nyarán ugyanis egészen más hangulatú volt még ez a történet. Ennek bizonyítéka, hogy a Városháza biztonsági ügyekkel foglalkozó vezetője meghívott engem, akkor még az Indexnél dolgozó újságírót, hogy beszéljek neki a terepen tapasztaltakról, és így segítsek Budapest vezetésének kezelni a helyzetet.

2020-ból visszatekintve mindez szürreálisnak tűnik, és hogy ne hasson teljesen sci-finek a történet, gyorsan felvázolom a hátteret. Még indexes újságíróként figyeltem fel 2014-ben arra, hogy rengeteg, nagyon távolról érkező ember jelent meg a határainkon. Cikkek és videók során követtem végig, hogy miért menekülnek tömegek a Közel-Keletről, miként jutnak át Törökországba, hogyan küzdik le a tengeri átkelést, majd milyen módon kelnek át a zöldhatáron hozzánk.

2015 nyarán, amikor a menekültek elértek a Keleti pályaudvarra, már nagyjából ismertem a történetük részleteit. Ekkor kaptam levelet a Tarlós István vezette budapesti önkormányzattól, hogy újságírói minőségemben beszélgetnének velem, a hivatal ugyanis ki szeretné találni, hogyan tudná a legjobban kezelni a helyzetet.

Szó sem volt még politikai játszmáról.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 217 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogd a pénzt és kuss
2020. szeptember 15. 15:38
hozzáteszem rg is elég puhapöcs volt akkortájt...
zakar zoltán béla
2020. szeptember 15. 10:35
00
istvanpeter
2020. szeptember 15. 09:56
Minden normális ész és logika azt diktálja, hogy amelyik ország idegeneket akar betelepíteni, az szépen elmegy a neki tetsző kibocsátó országokba és toboroz magának embereket, majd szépen beutaztatja őket magához. Persze itt és most az európai fehér ember elnyomásáról és kiirtásról van szó és ezért támogatják a szabályozatlan iszlám inváziót és beáramlást.
B_kanya
2020. szeptember 15. 08:44
Ugat a késfogú kutya, hogy : "Még indexes újságíróként figyeltem fel 2014-ben arra, hogy rengeteg, nagyon távolról érkező ember jelent meg a határainkon. Cikkek és videók során követtem végig, hogy miért menekülnek tömegek a Közel-Keletről" Ha ez igaz lenne, akkor az elkenségi "álproblémázás" két dolgot vet fel: - akkor is tudták, hogy a gindex hazudik, -akkor is hülyék voltak, te viszont akkor sem hülyézted le őket, mert simicskacsicska voltál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!