Árnyék, ami messzire ér

2020. szeptember 14. 10:36

Apró, SZFE-formájú árnyék vetült az eddigi napsütéses boldogságra, amely az MKP, a Híd és az Összefogás készülőben lévő kiegyezését kísérte.

2020. szeptember 14. 10:36
Hegedűs Norbert
Új Szó

„A pillanatnyi mosolyszünetből azonban nyugtalanító tanulságokat vonhatunk le.

Az történt ugyanis, hogy Sólymos László, a Híd elnöke egy posztban arroganciával vádolta a magyar kormányt a Színház- és Filmművészeti Egyetem bedarálása miatt, amire az MKP sietve kiadott egy közleményt, melyben elhatárolódnak Sólymos szavaitól, és önmérsékletre intik a Híd elnökét. Azóta Sólymos, Forró és Mózes már fociztak egy jót Nemesócsán, szóval valószínűleg csak pillanatnyi mosolyszünetről volt szó, mégis érdemes megvizsgálni az ügyet, mert nyugtalanító következtetéseket vonhatunk le belőle.

Mármost: akinek van szeme, az látja, hogy mi történik az SZFE-n.

A hatalom bedarál egy autonóm egyetemet, csak azért, mert megteheti. Politikai hovatartozástól függően lehetne vitatkozni arról, hogy Vidnyánszky Attila koncepciójának van-e létjogosultsága a magyar a művészeti életben, csakhogy itt nem volt vita, nem volt egyeztetés. Arrogánsan, nyers erővel próbálnak lenyomni valamit az SZFE torkán, amit sem az oktatók, sem a hallgatók nem akarnak. A Híd elnöke óvatos nyilatkozatban áll ki az intézmény mellett, amit nagyon jól tett, mert gyanúsan nagy volt a csend az üggyel kapcsolatban a szlovákiai magyar ugaron. A BÁZIS-on, a Selye János Gimnázium diákjain és néhány színművészen kívül szinte senki nem merte felemelni a hangját. A Diákhálózat és a komáromi HÖK ingerküszöbét nem érte el az esemény, holott nekik kellene először tiltakozniuk egy magyar egyetem autonómiájának sárba tiprása ellen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cserna János
2020. szeptember 14. 21:56
A felvidéki magyaroknak önmaguk megszervezése a gondja, nem a SZFE. Azzal kellene törődni, nem beállni az itteni lövészárkokba!
panka45
2020. szeptember 14. 17:52
Valaki mondja meg pontosan mit kell érteni EGYETEMI AUTONÓMIA alatt?
lististerc
2020. szeptember 14. 17:32
Új Szó=Híd=Bugár-klán. Ennyi.
mucsay
2020. szeptember 14. 17:03
érdemes lett volna megszabadulni a hidasoktól. persze ha a pozició jobban számít... kiábrándítóak a határontúli pártok, nem csoda, hogy már a magyaroknak sincs kedvük rájuk szavazni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!