Letolt gatyában

2020. szeptember 08. 15:37

Az iskolai szelekció és szegregáció kérdése eddig sem, és a jövőben sem fogja érdekelni a kormányt.

2020. szeptember 08. 15:37
Ónody-Molnár Dóra
Jelen

„Néhány év múlva nem lesz Magyarországon pedagógus. Hamarosan nyugdíjba fog menni a tanárok nagy része úgy, hogy az elmúlt években nem érkezett sem megfelelő mennyiségű, sem megfelelő minőségű utánpótlás. Akik ott vannak, még azok is kétségbeesetten menekülnek. Az elmúlt hónapokban mindenhonnan azt lehetett hallani, hogy váratlanul búcsúzkodnak, köszönnek el a diákjaiktól pályájukat elhagyó pedagógusok. Lényegében nincs olyan iskola Magyarországon, ahol a tanári összetételben állandóság lenne. A gyerekek kénytelenek ahhoz is alkalmazkodni, hogy évről-évre más személy darálja le nekik azt a tananyaghalmazt, amelyet központilag állított össze néhány bürokrata. Még az alsó tagozat sem kivétel, pedig a kötődés kialakulása ebben az életkorban nagyon sokat számít.

Persze, az oktatás olyan, mint az egészségügy, soha annyira tönkretenni nem lehet, hogy a látszat szintjén ne működjön. Legfeljebb egy tanárra még több diák jut, a szaktárgyakat nem szaktárgyi képesítéssel rendelkező pedagógus oktatja. És legfeljebb még jobban nő a különbség az egyes diákok között. Lesz, akinek a szülei képesek saját erőforrásból kompenzálni az egyre romló oktatási színvonalat, és lesz, akit már amúgy is rég az út szélén hagyott a kormány. Az iskolai szelekció és szegregáció kérdése eddig sem, és a jövőben sem fogja érdekelni a kormányt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2020. szeptember 09. 10:49
hát kúrni! csak letolt gatyában lehet!
Sulammit
2020. szeptember 09. 07:52
Hazudsz, Neandermüller Pétert az ATV-ben kisegítő nem fehér, nem keresztény, nő! Az elmúlt hónapokban egyrészt nyári szünet volt, másrészt online tanítás, úgyhogy nem búcsúzgattak a tanárok ebben a szitúban. Majd mindjárt jön zsoltkom és kioktat téged, hogy pletykás vagy és pletykákat terjesztesz. "Az elmúlt hónapokban mindenhonnan azt lehetett hallani, hogy váratlanul búcsúzkodnak, köszönnek el a diákjaiktól pályájukat elhagyó pedagógusok."
Flagellator1974
2020. szeptember 09. 07:07
Aljas kis féreg. Ennek a kormánynak van a legtöbb köze a szegregáció megszüntetéséhez.
írmag
2020. szeptember 09. 06:23
Miről álmodik a repedtsarkú?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!