Meddig akarunk még tagadásban élni?

2020. október 13. 08:17

Az összefogás pártjai elvesztették az általuk olyan gyakran hivatkozott morális fölényüket.

2020. október 13. 08:17
Varsányi Bence
Azonnali.hu

„Az persze fel sem merül a nem kormányközeli médiában, illetve a nem kormánypárti politikusok többségében, hogy talán az emberekben a NER-média (ebben az esetben egyébként teljesen jogos) támadó anyagainak rásegítése nélkül is okoz némi disszonanciát, amikor a szavazólapon egy antiszemita jelölt neve mellett az összes olyan párt logóját látják, akik nemhogy egy konkrét zsidózásra, hanem egy kisebb nyelvbotlásra is azonnal nácit kiáltanak. Ha egy kormánypárti politikus tett volna hasonló kijelentést, fél órán belül nyílt levélben ítélte volna el a komplett ellenzék. Most pedig mit tettek? Beálltak Bíró mögé teljes mellszélességgel. És miért? Hogy megdöntsék Orbán »fasiszta« rendszerét.

Józan paraszti ésszel gondolkozó embernek semmiféle kormánypropaganda nem szükséges ahhoz, hogy felismerje: az összefogás pártjainak, ha valaha voltak is elveik, mára nincsenek. Elvesztették az általuk olyan gyakran hivatkozott morális fölényüket – az egyetlen dolgot, ami miatt talán, jóindulattal, tíz méterről, sötétben, csukott szemmel még azt mondhatta rájuk az ember, hogy na jó, azért mégiscsak inkább ők, mint a Fidesz. Innentől kezdve minden tiszta sor kéne, hogy legyen: vállalhatatlan és/vagy tehetségtelen jelöltekkel még összefogva sem lehet legyőzni a Fideszt, 2022-ben végleg leszerepel az ún. ellenzék, aztán pedig 2026-ban vagy 2030-ban új, hitelesebb, és remélhetőleg tehetségesebb kihívókkal próbálhatnánk meg a kormányváltást.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vizi369
2020. október 13. 17:08
Morális fölény , hosszan fel röhög ...
certus
2020. október 13. 16:48
Ezeknek a baloldali és liberális pártoknak SOHA nem volt morális fölényük.
puszika
2020. október 13. 15:31
.....és akkor még a TITOKBAN FALTÖRŐKOSNAK REMÉLT rasszizmusról/cigányellenesség/ nem is szóltál Varsányi. Pedig a szivárványkoalíció bugyraiban ott várta a sikert. Meg persze az a felelőtlen ígéret is HAMUVÁ ÉGETT amit Jakab Péter tett a körzet holtbiztos megnyerésére. Az egészben az a legnevetségesebb,hogy az elvtársak az internacionálét dalolva masíroztak bele a veretes zakóba. Annyira biztosak voltak a dolgukban,hogy "B" tervet már nem is készítettek. Amit a vereség után mondtak nem volt több a végletekig unt panelek ismétlésénél!!
catalina9
2020. október 13. 13:36
Meddig akarunk még tagadásban élni? hát mi mást tudnak? A baloldal, amikor teheti ráront nemzetére!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!