A Fidesz csak a szegénységet garantálja a nyugdíjasoknak

2020. november 23. 12:13

Időskori tisztességes megélhetést, most!

2020. november 23. 12:13
MSZP
MTI-OS

„A Fidesz csak a szegénységet garantálja a nyugdíjasoknak – időskori tisztességes megélhetést, most!

A KSH adatai szerint még a járvány előtt, 2019-ben 72 ezer nyugdíjassal nőtt azoknak a száma, akiknek 105 ezer forintnál kevesebből kellett biztosítaniuk a megélhetésüket. Ennyi nyugdíjas került a szegénységi küszöb alá, ennyien kerültek szegénysorba békeidőben, és őket még kiszolgáltatottabb helyzetben érte a válság. A kormány azonban továbbra sem hajlandó lépni annak érdekében, hogy a nyugdíjasok lecsúszását megállítsa, pedig ők nemcsak a vírusnak, hanem a válságnak is fokozottan ki vannak téve. A Fidesz az inflációkövető nyugdíjemelés technikájával lényegében kifosztja az időseket. Ennek pedig az az eredménye, hogy több mint 293 ezer nyugdíjas él szegénységben, és ők már képtelenek lépést tartani az árak drasztikus emelkedésével.

Az Orbán-kormány kudarcos válságkezelése miatt pedig még nehezebb helyzetbe kerülnek a nyugdíjasok, mivel a vártnál is nagyobb mértékben csökkent a magyar gazdaság teljesítménye, az infláció pedig az egekbe szökött. Azzal pedig, hogy a jelenlegi helyzetben a Fidesz továbbra is tétlenkedik, csak egy dolgot tud garantálni az időseknek: a szegénységet.”

 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ernie Pantuso
2020. november 24. 06:54
Egyszerű magyar melósként nagyon unalmas, hogy az ellenzéktől semmi mást nem hallunk, csak hogy a fidesz ezért szar, meg azért szar. Mikor fogunk érdemi munkát látni önöktől? Egy törvénytervezetet? egy javaslatot amit mondjuk nem Soros diktált?
Pipas2
2020. november 23. 23:55
Hogy a bolsevik gazember pofátokrol nem sűl le az a rinocérosz hazug bőr, gazember banda. Amikor ti voltatok hatalmon a rezsi kifizetése után már csak szárazkenyérre maradt a nyugdíjasoknak pénze! Amit adtatok azt is elinfláltátok, ráadásul a nemzeti vagyont eladtátok, (elloptátok) és még így is csődbe vittétek az országot, és közben nem csináltatok semmit, csak loptatok, hazudtatok, ......volt itt 10 napos 20 napos 30 napos 100 napos program....stb ezzel a hazug dumával etettétek a nyugdíjasokat, ....meg széfek a korházba az üres zsebü nyugdíjasoknak, de ha orvoshoz mentek szedtétek a 300 ft kat! Gratulálok, ki az a barom aki hisz nektek!?
NTLLK
2020. november 23. 19:25
Ti még ezt sem garantáltátok, nemhogy a nyugdíjasoknak,......senkinek.
Agnieszka
2020. november 23. 18:11
A nyugdíjas szegénység szociális probléma, amit segélyezéssel, önkormányzatilag kell megoldani. A kisnyugdíjasok, éppúgy, mint a valamivel magasabbal rendelkezők egy NAGYON inhomogén réteg. Az alacsony v. rövid idejű,m v. mindkettő együtt, járulékfizetésből adódó megélhetési problémát NEM lehet egységes nyugdíj emeléssel "orvosolni", mert pénz CSAK abból lenne, h. a dolgozó, adófizető rétegtől elvesznek. Ráadásul nem lehet összehasonítani az élethelyzeteket sem. Konkrét esetekben, egyéni felmérés alapján lehet segélyezni. A nyugdíj járulék fizetés alapján jár, kié-kié annyi, milyen befizető volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!