Ez a fal, ameddig elment Orbán

2020. november 17. 20:54

Orbán nagy trükkje az, hogy azért mer politikai harcot folytatni az unió ellen, mert bízik abban, hogy a másik oldal nem visszavágni fog, hanem megoldást keresni a megbékítésére.

2020. november 17. 20:54
Kerner Zsolt
Kerner Zsolt
24.hu

„Orbán Viktor évekkel ezelőtt rájött egy trükkre, és azóta szinte minden fontos csatát meg tudott nyerni ezzel az európai színtéren. A trükk annyi, hogy a Brüsszelben ülő emberek többsége nem érti a politikai erő természetét úgy, mint ő.

A miniszterelnök politikai létezése a konfliktuson és a másik fél lehető legnagyobb mértékű legyőzésén alapul. Zéró összegű játék ez a Fidesz politikájában: vagy nekünk jó, vagy nekik, olyan nincs, hogy mindenkinek jó legyen, és ezzel még előrébb is jussunk. Az Európai Unió működése ezzel ellentétes, szinte ki is zárja a politikai erő alkalmazását abban a formában, ahogyan azt Orbán érti. Az unió egy többoldalú egyeztető fórum, ahol a cél nem a hatalom megszerzése és a másik legyőzése, hanem hogy kompromisszumos megoldásokkal megtalálják azt a verziót, ami mindenkinek jó. Magyarországon ezt a fajta politikai kultúrát az elmúlt tíz év következményeként szinte nem is ismerjük, de legalábbis teljesen elszoktunk tőle.

Orbán nagy trükkje az, hogy azért mer politikai harcot folytatni az unió ellen, mert bízik abban, hogy a másik oldal nem visszavágni fog, hanem megoldást keresni a megbékítésére. De most úgy tűnik, még ebben is lehet túl messzire menni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Malvin
2020. november 18. 17:54
Az a probléma, hogy KERNER ZSOLT nem érti az európai politikát. Azt hiszi, hogy megfejtette a nagy titkot, de közben hülyeségeket beszél. Úgy állítja be a helyzetet, mintha Orbán rosszindulatúan manipulálna a szegény, naivan jóindulatú brüszelitákat. Frászt! Ezeket a szemét EU-s bűnözőket, az bosszantja halálba, hogy OV okosan kijátssza a rettenetesen egyszerű, buta, ovis trükkjeiket. Átlát a szitán és van megoldása arra, hogy ne tudják átdobni a palánkon és kisemmizni az országot. Hajrá Viktor!!!!!
bunko_jobbos
2020. november 18. 15:27
Te,öcsi, az megvan, hogy az EU-ban önkéntesen léptünk be, és nincs olyan szabály, hogy kötelező elfogadni azokat a változtatásokat, amiket erőszakosan akarnak? Szóval az érdekeink korlátoznak csak, szabályok nem. De tudom, hogy ti mindent aláírtok, amit elétek tesznek a gazdik.
Hétszűnyű Kapanyányi Monyók
2020. november 18. 14:05
Orbán Viktor ismét hatalmas győzelmet aratott a valóság felett.
nyugalom
2020. november 18. 13:03
ki ez a halom..? Hol van ez a politikustól? Elég mar ezekből a moslekosokból!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!