Kedves Baloldali Felebarátaim!

2020. november 18. 10:46

Ha kivesszük a képletből az Orbán-gyűlöletet és a mindent átható kormányellenes hevületet, melyik oldalra állnátok?

2020. november 18. 10:46
Baczkó Norbert
Facebook

„Kedves Baloldali Felebarátaim! Látom, hogy a Miniszterelnök vétója mélyen érint Titeket.. Engedjétek meg, hogy egy hasonlattal igyekezzek közelíteni az álláspontjainkat, egy számotokra is jól átérezhető lelkiségű példával. A magyar kormányt kárhoztatni azért, mert a nemzeti érdekkel ellentétes döntést magába foglaló egyezséggel szemben vétót emel, az olyan, mintha egy szakszervezetet állítanátok a szőnyeg szélére, ha keresztbe fekszik egy munkáltatói diktátumnak, ami

a kollektív szerződésben lefektetett megegyezésen kívüli,

a szakszervezetet béklyóba kötő és kiszolgáltató,

a munkavállalók anyagi helyzetét nagyban rontó,

ám a cégcsoport többi cégének gazdaságilag fontos, munkavállalóinak pedig anyagilag előnyös. Vajon a szakszervezet dolga ebben az esetben a cégcsoport más cégeinek prosperitása és a többi cég munkavállalói érdkének képviselete, vagy a saját dolgózóinak a mindenek feletti védelme?

Ha kivesszük a képletből az Orbán-gyűlöletet és a mindent átható kormányellenes hevületet, melyik oldalra állnátok?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2020. november 18. 20:02
"ám a cégcsoport többi cégének gazdaságilag fontos, munkavállalóinak pedig anyagilag előnyös" Nedves Faloldali Belebarátaim! A mondat ( hasonlat) első fele igaz, de hogy anyagilag előnyös volna, az kétséges! Minimum kétséges! Minden olyan hitel, (mert ez is hitel) amit nem azért veszel fel, hogy abból valami pénzt vagy olyan értéket termeljél, amivel pozitívra jöjjél ki, az káros, nem szabad felvenni, rosszabbul jársz. Ne fizess ki hitelből másik hitelt, még akkor se, ha kedvezőbb kamatozású, ám hosszabb a futamidő. Hosszabb idő alatt nagyobb az esélye a dolgok rosszra fordulásának. Legyen példának egy devizahitel, aminek a törlesztője havi húszezerről felugrott 65 ezerre, átütemezték, így a fennmaradó egy év helyett 3 év lett, újra húszezres törlesztővel, ami fél év múlva újra 65++ ezer körül járt.. csak még két évig. Hoppácska. Mire fogja mondjuk Görögország költeni? Kifizeti a hiteleinek a kamatát és volt, nincs. Egy büdös centivel sem lesz beljebb. Tűnődhet azon, hogy mit kéne még eladni. Mire költik mondjuk a németek? Gondolnánk, hogy a görögök pénzével (mert az bizony hozzájuk megy) meg ezzel együtt valami modernebb termelőeszközre fordítanák, de ezen már régen túl vannak, kiszervezik a gyárakat a rabszolgamunkásokhoz, azok beküldik a darabokat 6 fityfirittyért, ők összecsavarják a három részből a szimbólát és eladják 18.480 csillió fityfirittyért a munkások országaiban és joviálisan dödögnek a magas hozzáadott értékről. Hogy is van ez?
zolizolizoltan
2020. november 18. 18:31
Nyugi, az Európai Egyesült Államokat a nyugat-európai liberálisok sem tartják időszerűnek erőltetni. Itthon Dobrev kihasználja a DK táborának a tájékozatlanságát, és csak belföldre szánja a propagandáját. Komolytalan a kampánya, de a hívei bekajálják tőle.
Vakfolt
2020. november 18. 12:54
"Ha kivesszük a képletből az Orbán-gyűlöletet és a mindent átható kormányellenes hevületet, melyik oldalra állnátok?" Ha az ellenzékből kiveszed az Orbán gyűlöletet, meg a nyugat seggnyalását, akkor marad a pökhendi arrogancia, a hazaárulás, a rövidlátó ostobaság, meg a pénz szeretete.
zolizolizoltan
2020. november 18. 12:34
Kérdésem: erős állam és a hatalom ellenőrzése a nép által a két választás között elképzelhető-e együttesen?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!