Kibicszakértelem

2020. november 12. 08:51

Úgy tűnik, Falust az orvosi engedély hiánya nem tántorítja el az észosztástól.

2020. november 12. 08:51
Pindroch Tamás
Pindroch Tamás
Origo

„Falus Ferencnek – Gyurcsány országos tisztifőorvosának – nincs orvosi engedélye, vagy tíz éve. Ennek ellenére hihetetlen magabiztossággal osztja az észt a járványügyben, és a kormányzati lépéseket kritizálja.

Nem is lenne baj ez a »kis stikli«, hiszen sokan élünk orvosi diploma és engedély nélkül az országban, nem kell mindenkinek orvosnak, járványszakértőnek lennie. Viszont van egy apró különbség köztünk és Falus között: mi nem nyilatkozunk szinte a köztéri kameráknak is arról, hogy mit, miképp is kellene csinálni a védekezés során, nem citálunk apróbetűs adatokat a WHO statisztikáiból, és magyarázzuk az adatgörbék alakulását. Úgy tűnik, Falust az orvosi engedély hiánya nem tántorítja el az észosztástól. Pedig a naprakész orvosi tudás nem autodidakta ismeretszerzésen – erre bárki képes lehet –, hanem az orvosi engedély ötévenkénti meghosszabbításán múlik, természetesen aktív orvosi munka is csak az engedély birtoklásával folytatható.

Falust ez nem zavarja, szinte minden nap felkérdezi, a sarokba térdepelteti a kormányt a védekezés miatt, azt a kabinetet, amely az ország legkomolyabb szakértőire (engedéllyel rendelkező, gyógyító tevékenységet végző) orvosaira, matematikusaira hallgatva hozza meg az intézkedéseit.A konklúzió az, hogy az ellenzéknek megmaradt a 2014-es főpolgármester-jelölt, a vödörakrobata Falus, na rá tényleg nyugodtan támaszkodhatnak a járvány idején. Kétségtelen, hogy az ellenzék totális hozzá nem értése hihetetlen önbizalommal párosul, és szinte minden nap egy újabb, minden alapot nélkülöző riogatással, hangulatkeltéssel állnak elő. Csalók bevonásával kamuvideókat készítenek, statisztikákat hamisítanak, vagy épp hazug adatokra hivatkozva döngölik az egészségügyet, és a benne dolgozókat a földbe. Azokat, akik szemben velük rendelkeznek orvosi diplomával, orvosi engedéllyel, és értenek az egészségügyhöz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jánosbácsi
2020. november 12. 21:27
Pindroch Tamás egy talpnyaló senkiházi. Sohasem a saját véleményét mondja, írja hanem azt amit a hatalom megkövetel tőle.
T. Péter
2020. november 12. 17:36
Azért ez a Pindroch tényleg hülye. Attól, hogy valaki nem praktizál már, elfelejtette volna az egész életében összeszedett szaktudást?
De Molay
2020. november 12. 17:05
Falus nem praktizál, de attól még orvos, aki a járványügyben képezte tovább magát. "Falust ez nem zavarja, szinte minden nap felkérdezi, a sarokba térdepelteti a kormányt a védekezés miatt, azt a kabinetet, amely az ország legkomolyabb szakértőire (engedéllyel rendelkező, gyógyító tevékenységet végző) orvosaira, matematikusaira hallgatva hozza meg az intézkedéseit." Írja nagyon okos szerzőnk. Őt meg az nem zavarja, hogy Falus ugyanazt mondta, mint a Magyar Orvosi Kamara, a Semmelweis rektora és a saját felkért kutató csoportja, az ország legkomolyabb szakértői. Mit tesz Isten, mára gyakorlatilag teljesültek mindannyiuk ajánlásai. Néhány napja még elő lehetett volna hozakodni az efféle " baloldali tehát outsider, hülye stb" a törzsközönség búgatásával. De ma, miután gyakorlatilag megtörténtek a kívánt intézkedések...? Inkább égő.
atila68
2020. november 12. 11:27
A világhírű magyar rádióban (dékárádió) csak és kizárólag szakértőket szólaltatnak meg. "Lengyelország szakértő" "Amerika szakértő" "Járványügyi szakértő" "Alkotmány szakértő" Mindez egyetlen reggel amíg beértem a munkahelyemre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!