A per vádlottait halálra ítélték és kivégezték

2020. december 19. 14:26

Ma már még megalapozottabban tudjuk, mint akkor, hogy teljes mértékben jogosan.

2020. december 19. 14:26
Karsai László
Karsai László
Mérce

„Az Endre–Baky–Jaross perhez 1945-ben összegyűjtött eredeti dokumentumok, a vizsgálati anyagok, valamint a per során elhangzott tanúvallomások nélkülözhetetlenek a magyar holokauszt történetének megértéséhez. Egyértelműen tisztázzák a náci Németország és Horthy Miklós Magyarországának szerepét, felelősségét 437.000 magyar zsidó kirablásában és deportálásában. A perben elhangzott tanúvallomások, és a kötet lábjegyzeteiben közölt dokumentumok segítségével a kérdésre, hogy kik voltak a felelősek a magyar zsidóság tragédiájáért, egyértelmű válasz adható. Felelős volt elsősorban a náci Németország, amelynek vezetői mindenekelőtt hadászati, stratégiai okok miatt döntöttek úgy, hogy »vonakodó csatlósukat« katonai megszállással tartják vissza a háborúból való kiugrástól, de ugyanakkor fontos céljuknak tekintették a magyarországi zsidókérdés »rendezését« is. Ebben a perben, és más nagy politikai perekben a vádlottak, a védőik és az ügyészek is sokszor kimondva, máskor kimondatlanul joggal »hiányolták« Horthy Miklóst. A politikai felelőssége az 1944-es deportálásokért is, mint arra fentebb utaltunk, vitathatatlan. Ebben a perben a vádlottak azt is joggal hangsúlyozták, hogy ők a Sztójay-kormány jóváhagyásával, annak utasításait (is) követve szervezték, irányították a magyar zsidók megbélyegzését, kirablását, gettókba, gyűjtőtáborokba zárását, majd deportálását.

A per vádlottait halálra ítélték és kivégezték. Ma már még megalapozottabban tudjuk, mint akkor, hogy teljes mértékben jogosan.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 238 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2020. december 20. 19:48
A Transfer (átutalási) Egyezményt, három hónapos tárgyalássorozat után, 1933. augusztus 25-én írta alá a Németországi Cionista Szövetség, a náci Németország gazdasági hatósága és az Anglo-Palesztin Bank (a Zsidó Ügynökség utasításai szerint). Az egyezmény célja az volt, hogy segítse a német zsidók kivándorlását Palesztínába. Mialatt ez segítette a zsidók kivándorlását, arra kényszerítette őket, hogy lemondjanak javaik többségéről Németország javára mielőtt elmennének. Ezeket a vagyonokat később megkapták a Palesztínába való átutalásuk által, mint német export. A kommunistáknál vasfüggöny volt nem átutalás.
Box Hill
2020. december 20. 16:51
A nemzeti szocialista Németországban a zsidó kivándorlást, disszidálást segítő kézikönyvet a Philo-Atlaszt, (Handbuch für die Jüdische Auswanderung) 280 oldalas terjedelemben 1938-ban adta ki a Philo Jüdischer Buchverlag Berlinben. Szóljatok, ha találtok hasonló disszidálást segítő kézikönyvet a kommunista országok könyvkiadásában.
Box Hill
2020. december 20. 16:02
"1937-ben Eichmann és főnöke Herbert Hagen Palesztínába, a brit mandátum területére utazott, hogy megvizsgálják a nagyméretű zsidó bevándorlás lehetőségét Németországból Palesztínába. Haifában két napot töltöttek a hamis sajtóigazolványuk felhasználásával. Ezután Kairóba mentek, ahol találkoztak Feival Polkes-sel, a Haganah képviselőjével, akivel nem sikerült semmilyen megállapodást se kötni. Ezután Eichmann és Hagen már nem tudtak Palesztínába visszamenni, mert a brit hatóságok nem adtak nekik beutazási vízumot." (Wikipaedia-ból 2013 január 28-án) Ha az angolok hagyják, már akkor minden zsidó békésen hazamehetett volna oda, ahol ma is szeretne élni.
Rugo
2020. december 20. 14:00
Illetve a fene tudja micsoda. Annyi biztos, ha az anyja nem zsidó (mint neki is), akkor ő sem zsidó. Ha csak az apja zsidó, akkor nem tudom minek nevezik - hibrid, mint az öszvér. De sajnos szaporodni azt tud.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!