Jesus megmondta

2020. december 13. 20:59

Napok óta áll a bál, hogy a román játékvezető megnyilvánulása rasszizmus volt-e vagy sem a PSG–Basaksehir labdarúgó-mérkőzésen.

2020. december 13. 20:59
Novák Miklós
Novák Miklós
Magyar Nemzet

„»Nem tudom, mi történt pontosan, de újabban elég divatos lett rasszizmust kiáltani. Bármi, amit egy színes bőrű emberre mondanak, az csakis rasszizmusból fakadhat. Hasonló kijelentések nem történnek viszont, ha egy fehér bőrű emberről van szó, ott nincs rasszizmus. Mint egyszerű polgárnak, majd akkor lesz persze konkrét válaszom és véleményem az esetről, ha pontosan megtudtam, mi történt. De mostanában tényleg mindent rasszizmusnak neveznek már, ez a hullám most valahogy végigsöpör a világon.«

Jesus kimondta a lényeget.

Napok óta áll a bál, hogy a román játékvezető megnyilvánulása rasszizmus volt-e vagy sem a PSG–Basaksehir labdarúgó-mérkőzésen. Mondjuk úgy, szerencsétlen volt a megjegyzése, de hogy a »negru«, azaz fekete meghatározással nem akart semmi rosszat Pierre Webónak, abban biztosak lehetünk.

Ideje túllépni a konkrét eseten, a jelenség a lényeg. Az ügy ama tálalása, miszerint, ugye, rasszizmus áll a háttérben minden fehér ember feketéket célzó bírálatakor. Sőt már akkor is, ha csak róluk beszél, ha rájuk gondol. S nemcsak a feketékről, de minden »másféle« emberről.

Jorge Jesus, a Benfica labdarúgócsapatának vezetőedzője végre kimondta: elég legyen már ebből.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paenumbra
2020. december 14. 13:37
"Ázé' mer' cigány vágyok?"
furunkulus13
2020. december 14. 10:47
Szegény Nyugat-Európa! Végleg elborultak! Innen nincs tovább!!
u.cserkész
2020. december 14. 09:44
PSG-Lyon 0:1. Inkább fociztatok volna a nagy rasszizmus-balhé helyett. Az edző mondta, hogy fáradtak a fiúk, mert heti 2 meccset is játszottak. Néhány szakmáról tudok, ahol heti 5 napon át dolgoznak kemény fizikai munkát. Valamikor szerettem a focit, de ez, ami manapság van a környékén, már undorító.
Mátyás01
2020. december 14. 08:44
Ez az eredménye annak, hogy a háttérhatalom egymás ellen uszítja az embereket. Jó lenne, ha a többség végre felismerné ki az igazi, közös ellenségünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!