Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Márciusig meghosszabbította a miniszterelnök a hatályban lévő védelmi intézkedéseket

2021. január 29. 16:35

Újra ki kell mondanunk: életeket nemcsak a járvánnyal szemben kötelesség megmenteni, hanem a zárás, a korlátozások következményeivel szemben is.

2021. január 29. 16:35
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Márciusig meghosszabbította a miniszterelnök a hatályban lévő védelmi intézkedéseket. A döntés az ő felelőssége, ő fér hozzá a részletes járványügyi adatokhoz, neki áll rendelkezésére szakértői vélemények sora. És fontos is, hogy a döntések előtt a kormány is a szakértőkre hallgasson. Azonban ideje van annak is, hogy meghallja mások szavát is. Azokét, akik a megélhetésükért, a vállalkozásuk jövőjéért aggódnak és emelnek szót.

Újra ki kell mondanunk: életeket nemcsak a járvánnyal szemben kötelesség megmenteni, hanem a zárás, a korlátozások következményeivel szemben is. Teljes szektorok kerültek a megsemmisülés szélére. A kormány kötelessége lenne, hogy ne csak ígérjen bértámogatásokat, hanem fizesse is ki azokat időben. Szélesíteni kell a megsegítendők körét és növelni kell a segítség mértékét is. A semmibe hullott egzisztenciák, a holnaptól való szorongás megnyomorított életekhez vezetnek. Megszámlálhatatlanhoz.

Pénz minden látszat ellenére lenne rá a kormánynál. Hiszen naponta repülnek a tíz és százmilliárdok a haveroknak, hatalmas pénzekből irtják ki az egyetemi autonómiát is, és országszerte, így Budapesten is egyre több az olyan beruházás, amely nem az embereket, hanem magánérdeket szolgál. Elfogadhatatlan az adat, hogy a gazdaságvédelemre szánt pénzek háromnegyedét olyan célokra költötték, amelyeknek semmi közük a magyar gazdaság és a dolgozók védelméhez. Ha a kormány nem kap észhez, a majdan visszakapott életünkből nagyon sok minden hiányozni fog ahhoz, hogy igazán örülni tudjunk neki. Mások mellett a vendéglátásban, a kultúra területén dolgozók kilátástalan helyzete mindannyiunk ügye.

A kivéreztetett, meggyötört önkormányzatok az utolsó erejükből is igyekeznek segíteni például a vendéglátósoknak, ingyenes teraszengedélyekkel, kedvezményes bérleti díjakkal, de a városok, a települések lehetőségeiből nem lehet megmenteni szektorokat, egzisztenciák százezreit. A zárás életeket ment, más életeket viszont tönkretesz. Márpedig az életmentés mindenfajta értelemben kötelesség”.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cooperator
2021. január 31. 08:44
KARÁCSONY ALATT A SÖTÉTSÉG LETT ÚRRÁ A VÁROSON.
bagira
2021. január 30. 16:21
Folytatnák. https://www.facebook.com/photo?fbid=2082234998660546&set=a.2005436033007110
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. január 30. 16:01
Pikó most abálja le éppen a vezetése alatt levő kerület háziorvosi ellátását. Szerinted ez rendben van Gézám?
makapaka2
2021. január 30. 10:48
Ahelyett, hogy állandóan siránkozik, mint egy fürdős k., inkább dolgozna, és ne okozna sok milliárdos károkat a fővárosnak a balfékségével !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!