A Momentum polgármestere kinn járt a Hősök terén

2021. február 08. 13:33

Minő szerencse, ott termett az Independent riportere és az amerikai ABC News stábja és csinált egy „spontán” interjút.

2021. február 08. 13:33
Nagy Ervin
Nagy Ervin
PestiSrácok.hu

„A válság jelenleg a magyar állam tesztje, a magyar kormány próbatétele, de egyben az ellenzék lehetősége is. Előbbi egyértelmű, utóbbi azonban többféleképpen értelemezhető. Az ellenzék számára a válság lehetőség arra, hogy konstruktív legyen. (Ez békeidőben nehezebb vállalkozás lenne.) Lehetősége van szolidaritást vállalni, segíteni, támogatni és hasznosabb, jobb alternatívát állítani. Párbeszédet kezdeményezni és javasolni. Jobban politizálni. Az ellenzék azonban nem ezt az utat választotta. Inkább riogat, mint segít. Inkább álhíreket gyárt, mint alternatívákat. A szivárványkoalíció célja nem a válságkezelés, hanem a válság elmélyítése, mert minél rosszabb az országnak, annál jobb nekik – vélik. És lehet… Felelőtlen politika, de bejöhet. Hogy milyen áron, az más kérdés! Új politikai törésvonal van kialakulóban Magyarországon: a felelős kormánnyal szemben felelőtlen ellenzék áll. Ám az ellenzék egymással is verseng.Ki tudd többet nyerészkedni mások nyomorúságából?

Soproni Tamás, a Momentum polgármestere kinn járt a Hősök terén, miközben a vendéglátósok tüntettek. És milyen érdekes, minő szerencse (hopp!), ott termett az Independent riportere és az amerikai ABC News televízió stábja és csinált is egy »spontán« interjút a momentumos polgival. Világhír lett így a kétszáz fős tüntetésből. A Momentum rá is startolt a nyitási mozgalomra: pontokba szedve adtak politikai célt a megmozdulásnak, majd úgy kampányoltak a közösségi oldalakon (jó pénzből hatványozva az algoritmusokat), mintha ők, egyedül találták volna ki az egészet. Erre tört ki a hét legnagyobb cicaharca. Ujhelyi István nyílt levélben támadta meg Fekete-Győr Andrást, mert szerinte az hazudott az ATV-ben arról, hogy csak a Momentum foglalt volna állást a mozik és a vendéglátóhelyek nyitása mellett. Ujhelyi szerint a Momentum lenyúlta az ő ötletét. Mintha a szivárványkoalíció nem is lépne egyszerre! Talán nem is alkalmas rá – ami azért hosszú távon elgondolkodtató. Közben a DK is előállt egy gátlástalan nyitási programmal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rocktoberi
2021. február 08. 18:49
Azt tudjátok, hogy ettől a Soproni gyerektől ered a moslékkoalíció kifejezés? Akkor mondta ezt, amikor még nem állt össze a hatökrös fogat.
zakar zoltán béla
2021. február 08. 17:30
mint kádár bá idején
Belakiss
2021. február 08. 17:19
NERvin
nyugalom
2021. február 08. 16:22
Egyre nagyobb a pofájuk! Soros melyen belenyult a zsebebe!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!