Kárörvendés helyett

2021. február 03. 15:29

Vajon hányan imádkoztunk Békés Gáspárért elmúlt napokban, vajon hányan kértük Istent, hogy a bennünket gyalázó és megvető emberek ismerjék fel Őt?

2021. február 03. 15:29
Martí Zoltán
777

„Békés Gáspár ügye az elmúlt napokban meghatározó téma volt a közéleti sajtóban, az ateista aktivista számos keresztényellenes kijelentést tett korábban. Szélsőséges megnyilvánulásai sok fájdalmat okoznak nekünk, mégis fontos felismernünk, hogy ezekre a düh és a megvetés nem lehet válasz.

Alighanem sokan olvastatok az elmúlt napokban Békés Gáspárról. A magát ateista aktivistaként bemutató fiatalember azt követően került az online újságok címlapjára és a különböző híradók adásaiba, hogy korábban vállalhatatlan és keresztényekre nézve durván sértő gondolatokat osztott meg. Tervei között szerepelt, hogy a Gellérthegyen lévő keresztet megrongálja, valamint tiltakozott a gyermekek megkeresztelése ellen is. Vélhetően ezen cselekmények nyilvánosságra kerülése miatt a Főpolgármesteri Hivatal úgy döntött, hogy elbocsátja a próbaidejét töltő tanácsadót.

Békés Gáspár és egyik harcostársa finoman fogalmazva is megvetik a 777 oldalát. Vallási fundamentalistának tartanak bennünket, valláskárosultaknak neveznek, gúnyolnak minket, szolgálatunkat rendkívül kártékonynak gondolják. A világi észjárás azt sugallja, hogy most pezsgőt kéne bontanunk és elégedettséget éreznünk azért, mert egy kereszténységet gyalázó ember elnyerte jogos büntetését. De Krisztus nem kárörvendésre tanított bennünket. Hibát követnek el azok a keresztények, akik ilyen jellegű kommentekkel elárasztották az aktivista közösségi oldalát:

a kereszténység nyelve nem lehet a kárörvendés!

A héten volt szerencsém látni Jim Caviezel főszereplésével a Szent Pál életét bemutató filmet. Rómában brutális keresztényüldözés volt Nérónak „hála”, a Jézus mellett kitartó embereket élve felgyújtották vagy oroszlánok elé vetették. A keresztények egy csoportja megelégelte ezt és revansot akart venni az igazságtalan támadások miatt. Ekkor azonban a helyi közösség vezetője közbelépett és rendre utasította őket, mert tudta Jézus új parancsot adott nekik: „Szeressétek egymást! Amint én szerettelek benneteket, úgy szeressétek ti is egymást.”

Jézus iszonyatosan nehéz dolgot kér tőlünk: szeretni azokat, akik gyűlölnek bennünket. Akkor is, amikor ez szinte lehetetlennek tűnik. Vajon hányan imádkoztunk Békés Gáspárért elmúlt napokban, vajon hányan kértük Istent, hogy a bennünket gyalázó és megvető emberek ismerjék fel Őt? Mennyire csodálatos lenne, ha ő lenne a következő, aki Saulból Pál lesz – de ez Isten nélkül nem lehetséges.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2021. február 04. 22:48
Azokat a szélsőséges megszólalásokat, azért sorolhatnátok.
kalman
2021. február 04. 20:53
Tudod kedves Zoltán nekem már egy kicsit elegem van "ha megdobnak kővel dobd vissza kenyérrel!" igéből, és felszólításból. Úgy gondolom ha ennek maradéktalanul eleget kellene tennem, akkor egész nap stráfkocsival hordhatnám a péktől a kenyeret. Nekem ezért sokkal szimpatikusabb történet a kufárok, és a farizeusok korbáccsal történő kiűzetése a templomból.
Leakis
2021. február 04. 20:07
Békés Gáspár és Pál apostol között nincs hasonlóság. Pál még Saul néven mélyen hívő farizeus volt. Betartotta a törvényeket, és védte a vallását. Ez a fiú ateista, lázít a családi nevelés és Isten ellen. Imádkozni persze kell érte. Egyszer a Tilos rádióban valaki azt mondta, hogy kiirtana minden keresztényt. A református rádiós félórában interjút készítettek vele. Nem tudom, hova lett.
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. február 04. 13:59
Mi történjék azzal aki rémisztőnek találja a fehér hetero családos keresztény férfiakat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!