A Fidesz elárulta a polgárokat

2021. március 24. 21:26

Egy öntudatos polgárt nem felemelnek, hanem felemeli magát. Teljesítményre alapoz, nem a lojalitás jutalmára.

2021. március 24. 21:26
Berg Dániel
Facebook

„Tegnap jelent meg egy interjú Kötter Tamással a Magyar Nemzet nevét bitorló propagandalapban. (...)

Kötter úr! Nem a polgárok árulták el a Fideszt, hanem a Fidesz a polgárokat. Orbánék azért vesztették el őket, mert szembeköpték a polgári középosztályt. Azokat, akiknek nem csak egy üres frázis volt a Polgári Magyarország igérete.

Egy becsületes polgár ma nem tud egykönnyen tisztes, európai értelemben vett középosztálybeli életet élni. Ha nincsenek kapcsolatai, nem tud egyről a kettőre jutni. Cserébe nézheti, ahogy tehetségtelen, bekötéssel rendelkező senkiháziak dőzsőlnek, híznak, gyarapodnak az ő pénzén. Ha szerencséje van, akkor békén hagyják, de feljebb már nem juthat, ott van a narancssárga üvegplafon. Ha nincs szerencséje, akkor megjelenik egy nap valami felnyírt hajú puffimellényes, hogy el kéne adni a családi üzletet, mert megtetszett valakinek.

Az elmúlt évtized a magyar középosztály lassú de folyamatos lecsúszásáról, leamortizálásáról szólt. Valódi válságkezelés hiányában ez a lecsúszás ma egyre több magyar családot fenyeget. És akkor még nem is beszéltünk a szellemi lecsúszásról: arról, ahogy megjöttek a felcsúti fiúk, és tíz év alatt a kiszolgálók és kiszolgáltattotak országa lettünk.

Egy öntudatos polgárt nem felemelnek, hanem felemeli magát. Teljesítményre alapoz, nem a lojalitás jutalmára. Nem éri be azzal, hogy valakinek a strómanja lehet, vagy hogy visszacsorgatnak neki egy kicsit a zsebéből kilopott pénzből, esetleg kap valami csókos pozíciót. Saját jogán akar érvényesülni, munkája, tehetsége, és szorgalma által. (...)”

 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
enes
2021. március 25. 21:33
Mr. Daniel Berg
anna bolena
2021. március 25. 15:28
"Ha nincsenek kapcsolatai, nem tud egyről a kettőre jutni". Dani már csak tudja, mit ér a kapcsolat, a hálózat és hasonlók. Nélkülük nem oszthatná Magyarországon nyilvánosan az észt.
Bátya62
2021. március 25. 15:16
No. Annak a véleményét, észosztását meghallgatom, akár elfogadom, aki velem, velünk együtt itt élte le életét jóban-rosszban, formálta az itthoni lét. Dániel Bergből nem kérek!
retsag
2021. március 25. 14:53
Nem Berg Dániel, hanem Daniel Berg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!