Gulyás Gergely „szabadságharca”

2021. március 12. 13:27

A német médiában nem kaphatnak hangot a náci időszak gondolkodásmódját felelevenítő álláspontok, nálunk igen.

2021. március 12. 13:27
Bauer Tamás
Facebook

„Gulyás válaszában ezúttal is a Fidesznek az Európai Unióval szemben vívott »szabadságharca« jelenik meg. Mit gondoljunk Gulyás érveléséről, van-e benne igazság? Bizonyos értelemben van. Amennyire a német főáramú sajtót és a német közszolgálati médiát ismerem, ott valóban nem kapnak hangot olyan, a német alkotmányban rögzített demokratikus, liberális konszenzussal ellentétes nézetek, mint amilyenek a magyar sajtóban és magyar médiában nap mint nap megjelennek. Ott nem lehet olyan útszéli módon támadni az ellenzéki politikusokat, a kormánnyal szembenálló közszereplőket, ahogy nálunk a közszolgálati médiában, a kormánypárti sajtóban szokásos. Ott nem kaphatnak hangot a náci időszak gondolkodásmódját felelevenítő álláspontok, amelyek a magyar kormánymédiában és a jobboldali sajtóban igen. Ebben áll a magyar sajtó és média Gulyás által hivatkozott »sokszínűsége«: abba belefér az uszítás, belefér a rasszizmus. (...)

Míg az igazságszolgáltatás függetlenségének ügyében nyilvánvaló Gulyás érvelésének tarthatatlansága, a sajtó »sokszínűségével« kapcsolatban azt mondhatjuk: Németországban az alkotmányban, az Európai Unióban pedig az alapító szerződésben rögzítették a demokratikus jogállam illetve az emberi jogok, az elemi humanizmus olyan alapelveit, amelyek a vezető politikai erők által általánosan elfogadott közéleti normákká váltak, s amelyekkel magukra adó közszereplők megszégyenülés kockázata nélkül nem fordulhatnak szembe. Ezt nevezi Gulyás annak a »gondolkodásmódnak«, amelyet »Brüsszelben kirekesztő módon és kizárólagosan akarnak megjeleníteni«. Magyarországon ez 2010 előtt is kevésbé volt így, a Fidesz Magyarországán viszont egyáltalán nincs így. Gulyás és társai ezt tekintik a maguk »szabadságának«, amelyért harcolnak, s amelynek képviselete nem fért már bele az Európai Néppártba.”

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2021. március 15. 15:12
Az ÁVHázunk kivan festve Oda jár a Körmös Bauer minden este Pincér mondja elfogyott a söröm, De még van egy köröm, Pörköltöm. Az ÁVHázunk ki van festve Oda jár a Vágó Pista minden este. Vágó is ért mindenhoz Ezért basszus gitároz. A BKV-nál.
Akitlosz
2021. március 13. 00:45
Magyarországon a szélsőséges bolsevista és liberális álláspontok kapnak teret a médiában. Lásd, hogy mennyire futtatja a Mandiner ezt a Bauert is és a többi hasonlót is.
Karbantartó9
2021. március 12. 22:03
Kuss te komcsi szar! Miért nem vagy börtönben?!
enes
2021. március 12. 21:51
Gulyás által hivatkozott Nem lehet mit hivatkozni, csaki idézni, említeni csak valamire hivatkozni ( dr. Grétsy munkáiból )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!