Út és erény nélkül

2021. április 29. 08:29

Karácsony Gergelynek cselekedni kellene mindennap, minden percben. De nem csinál semmit.

2021. április 29. 08:29
Néző László
Magyar Nemzet

„Nem is lenne baj, ha Karácsony Gergely ki sem jönne a szobájából, miközben a cselekvés nélküli cselekvés erényét gyakorolja. Csak egy a baj: ő nem valami kínai filozófus, hanem Magyarország fővárosának a főpolgármestere. Neki bizony cselekedni kellene mindennap, minden ébren töltött percben, és cselekedtetni az embereit, működtetni ezt a gyönyörű várost. De nem csinál semmit. S ha netán a kormánynak terve, ereje, pénze van valami szépre, újra a városban, akkor akadékoskodik, hazudozik, zsarol, kerékkötője minden cselekvésnek. Világszínvonalúan megújulna a Városliget? Jajjjj, de mi lesz a fákkal, a füvekkel, Isten őrizz – sápítozik, maga köré gyűjtve az összes önjelölt bolond ligetvédőt, akik környezete úgy fest, mint valami afrikai szeméttelep. Gondolná az ember, ha már ennyire védi a parkokat, azok, amelyek hozzá tartoznak, ragyognak, öröm bennük sétálgatni gyerekkel, kutyával vagy szerelemmel. Hát majdnem. A Népligetbe, a Városmajorba, a Gellért-hegyre lassan már csak a képzett utcai harcosok merészkednek, no meg a fiú és lány (vagy fiúlány) prostituáltak, drogdílerek és vevőik. Pusztulat az egész, gondozatlan, elhanyagolt, elvadult táj, dudva, muhar, gaz.

Főpolgármester úr, ne az autósok ellen vívjon ádáz, már-már pszichiátriai tankönyvbe illő harcot, hanem vegye fel a kapcsolatot a lábával, menjen ki az előbb említett parkokba, s ha kell, a saját kezével kapáljon, gereblyézzen, ültessen virágot, fásítson. Tegyen rendet! Tartsa meg az ígéreteit, amiért Budapest népe érdemesnek tartotta megválasztani. Cselekedjen! Bújjon elő a Facebook-barlangjából, s nézzen szét ebben a jobb sorsra érdemes városban, nézzen szét, és szégyellje magát.

Az emberben felhorgad az indulat: ez akar miniszterelnök lenni? Ez a semmirekellő Pató Pál? Te jó ég, mi lenne ezzel az országgal…

Romkocsmák helyett »romvárosok égre vágódó füstkalapja«. Isten, óvd meg a magyart ezektől!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marica61
2021. április 29. 11:00
de igen cselekszik:TÖNKRE VÁGJA BUDAPESTETT,KIVÉREZTETI ANYAGILAG,HERGEL A FEJLÖDÉS ELLEN ÉS ORSZÁGOS POLITIKÁT FOLYTAT CSAK A KUTYA SEM FIGYEL RÁ. AZT HISZI, HOGY A VIDÉKI EMBEREK IS OLYAN IDIOTÁK MINT A FÖVÁROSI EMBEREK SAJNOS TÖBBSÉGE
matykox
2021. április 29. 09:39
Ne haragudj, Lacikám, de a harácsony PONTOSAN azt teszi, amivel megbízták: A botok, rudak vagy ha lehetne gerendák dugdosása a kerekek küllői közé!! Ennek a hitvány alaknak semmi más programja nincs, mint a rombolás - arra van programozva. Olyan, mint a vírus - akár számítógépes, akár biológiai.
Biivisz
2021. április 29. 09:34
"Karácsony Gergelynek cselekedni kellene ... De nem csinál semmit." Dehonnem !!! Nem olvassol salytot !!! Há tennap pl. eggyütt ekézzték a Fudant a ferencvárossi banyával. Nem látad ? Pedik még videjó is volt rolla !
cutcopy
2021. április 29. 09:33
Karácsony egy kampányfigura, kampányközpontot csinált a városházából..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!