Az LMBT+ emberek állítólagos diszkriminációja károsítja a GDP-t

2021. május 04. 11:04

...jelenti a Clinton Alapítvány.

2021. május 04. 11:04
Patkó Endre
Kontra

„Az LMBT+ emberek elfogadásának gazdasági hatásairól értekező jelentést tett közzé az Open for Business nemzetközi szervezet a napokban. Bill Clinton egykori amerikai demokrata elnök 2005-ben hozta létre a Clinton Alapítványt. Az által pénzelt organizáció 4 Kelet-Közép-Európai országban, Magyarországon, Lengyelországban, Ukrajnában és Romániában vizsgálódott, ki tudja miért. Ezt szemlézte a hasonlóan óriási horderejű témákban mindig jártas 444.hu.

Az alapvetés egyszerű, a dolgozat azt vizsgálja, hogy milyen mértékű GDP-kiesést jelenthet egy ország számára, ha polgárai és vállalatai megkülönböztetve viszonyulnak az LMBT+ emberekhez. Mivel mind a tanulmány, mind a 444 értekezése szerint a 4 országban gyakran éri hátrány a melegeket (és a többieket, akiket ez a mozaikszó rejt), érdemes volt gazdasági szempontból is kielemezni ezt a roppant fontos ügyet. A pandémia kellős közepén az embereket mi sem érdekelheti jobban, főleg a Kelet-Közép-Európai régióban. A nyugati országok muzulmán közösségeinek kirekesztő, soviniszta mivoltjáról sajnos nem készülnek hasonló elemzések, pedig tudjuk, hogy antiszemitizmusért és homofóbiáért egyikőjüknek sem kell a szomszédba menni. (A nyugatiak felsőbbrendűségi komplexusát inkább ne is említsük meg – a szerk.)

Az Open for Business és a 444 szerint ma Magyarországon az LMBT+ embereket rengeteg negatív megkülönböztetés éri, nem csak társadalmi szinten, de bizony a munkaerőpiacon is. A »Család az család« kampány során elhíresült Háttér Társaság felmérése szerint például az LMBT+ emberek közel egyharmadát zaklatják a munkahelyén a nemi hovatartozása miatt. A tanulmány viszont arra is rámutat, hogy az ezeket az személyeket ért elnyomás és a bérkülönbség miatt például Magyarországon a GDP 0,14-0,23 százaléka megy veszendőbe. Csak viszonyításképpen, Magyarország 2020-as hadászati összköltsége GDP-arányosan cca 1.5% volt. E sorok írójának viszont merőben más tapasztalatai vannak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2021. május 05. 08:59
A lelke, a nemi irányultsága mindenkinek a magánügye. AZ árthat a GDP-nek, hogy a transzok nem képesek kezelni a saját transzságukat! A genderőrültek nyomulása idején ki szeretne olyan kollegát, akivel nem tudja, hogyan viselkedjen? Szerencsére (ismereteim és reményem szerint) nálunk még nem lehet beperelni valakit, ha nem találja el, hogy kéne megszólítania egy transzizét, és mikor min sértődik meg.
Vermacska
2021. május 05. 07:12
Pontosabb is lehetne a cím: Az állítólagos LMBT+ állítólagos emberek állítólagos diszkriminációja állítólagosan károsítja az állítólagos GDP-t
silenceCZ
2021. május 04. 21:44
:-DDD bizony, ha buzi-viccet meséltek, attól csökken a GDP, kedves fórumtársak...
Horst_Tappert
2021. május 04. 15:03
"a GDP 0,14-0,23 százaléka megy veszendőbe" Ennyit megér.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!