Aki rasszista, homofób véleményének ad hangot, gyakran magát állítja be áldozatnak

2021. június 23. 12:46

Sajnos jelenleg a magyar kormány ez a kocsmai verekedő.

2021. június 23. 12:46
Pendulumblog
Facebook

„Manapság gyakran előkerül ez a paradoxon. Hiszen akárhányszor valaki felemeli a szavát a kirekesztés és a diszkrimináció ellen - rögtön kirekesztést és diszkriminációt kiáltanak azok, akik szerint az ő kirekesztő véleményük, diszkriminatív szabályaik éppen olyan védelmre tarthatnak számot, mint az általuk kirekeszteni és diszkriminálni kívánt kisebbség méltósághoz, szabadsághoz való jogai.

Hozzáteszem, Popper természetesen nem arra gondolt, hogy mindenféle intoleráns véleményt kriminalizálni kell - ez távol állt tőle. Amíg érvekkel, szép szóval lehet ellenük harcolni, addig ezt kell tenni. De amikor már ez nem megy, akkor bizony erőt kell mutatni. Mert a hátrányos helyzetű csoportok elnyomásához senkinek nincs joga. És bár a kirekesztő véleményeket önmagában még nem lehet büntetni - ilyen értelemben védelmet élveznek. De ez a jogi védelem nem jelenthet zavartalanságot, vagy azt, hogy az államnak egyenlőségjelet kell tennie a kirekesztő és a befogadó vélemény közé.

Amikor valaki, aki rasszista, homofób stb. véleményének ad hangot, és emiatt kritizálják, esetleg kizárják valahonnan - akkor gyakran saját magát állítja be üldözött áldozatnak. De ez az áldozati póz semmivel sem hitelesebb, mint a kocsmai kötözködőé, akit részeg verekedés miatt kipenderítettek az ivóból, és az árok partják panaszkodik, hogy micsoda igazságtalanság történt vele.

Sajnos jelenleg a magyar kormány ez a kocsmai verekedő. Akivel szemben erőt kell mutatni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Google
2021. június 23. 17:06
Meg a skribler is hatranyos helyzetu csoportokrol beszel. Miert kellene ilyesmit iskolakban nepszerusiteni? Hogy meg tobb hatranyos helyzetu legyen?
Akitlosz
2021. június 23. 16:57
Frappáns propaganda a véleményterror indoklására.
123321
2021. június 23. 16:50
tökéletesen leírta saját magát a woke "mozgalom"
harpec
2021. június 23. 16:19
Oh, mekkora hazugság. Igen, az intoleránsakat is tolerálni kell. A tolerancia ugyanis azt jelenti, hogy el kell tűrni a létezését. Ha nem tolerálom, akkor azt ki kell iktatni, el kell tüntetni és végső soron ki lehet irtani. Attól még nem kell intoleránssal vitatkozni leállni, nem kell egyetérteni, nem kell teret adni, de ez nem a tolerancia jelentése. A tolerancia az a létezés tűrése. Pont a jelentés maszatolása ad okot az intoleranciára, azaz egyesek a jogot vindikálják mások megszüntetésére. Először csak elhallgattatják, aztán kiirtják azt, akire rámondják, hogy "intoleráns" és azt nem kell tűrni. DE.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!