A napokban kiderült, hogy miből futja Cseh Katalinnak a fényűző életre

2021. július 25. 11:43

A Cseh Katalin nyilatkozatában megfogalmazottnál összetettebb kapcsolat állhat fenn a politikushoz köthető cégek között.

2021. július 25. 11:43
null
Deák Dániel
Deák Dániel
Facebook

„Kanadából indulva, a botmixeren át, az uniós közpénzmilliárdokig, avagy Cseh Katalin életútja 10 pontban:

1.) Az elmúlt napokban egyre dagadó botrányba keveredett momentumos politikus nem Magyarországon született, hanem Kanadában. 1988-ben látta meg a napvilágot Montréalban. Édesapja a Vajdaságból származik, édesanyja az Alföldről, de mégis Kanadában alapítottak családot. Állítása szerint a »honvágy« hozta haza őket a 2000-es évekre.

2.) 2007-ben már Magyarországon, a budapesti Toldy Ferenc Gimnáziumban érettségizett. Ezt követően 2014-ben végzett orvosként a Semmelweis Egyetemen, majd 2015-ben egészségügyi közgazdász diplomát szerzett a Rotterdami Erasmus Egyetemen.

3.) Remek kapcsolattartó: 2012 júniusa és 2016 szeptembere között a Liberális Fiatalok Egyesületének (LiFE) nemzetközi kapcsolattartója volt, melynek keretein belül az ő feladatai közé tartozott a külföldi partnerszervezetekkel való kapcsolattartás és kapcsolatfelvétel, továbbá a nemzetközi csereprogramok és képzések szervezése.

4.) Kiváló aktivistaképző: 2013 júniusa és 2014 szeptembere között az International Federation of Liberal Youth (Ilfry) fehérorosz programjának trénereként workshopokat és képzéseket szervezett belarusz és ukrán (sic!) aktivisták számára, akik később több tömegtiltakozást is szerveztek.

5.) Az olimpia-ellenes kampány egyik kitalálója: 2015 óta tagja, egyben alapítója a Momentum Mozgalom elődjének számító Momentum Mozgalom Egyesületnek, majd 2017-es párttá alakulását követően annak nemzetközi kapcsolattartója, valamint az egészségügyi munkacsoportjának vezetője is volt. 2017. augusztus 19-én a párt öttagú elnökségének tagjai közé választották.

6.) A választók nem igen kedvelték 2018-ban: egyéni választókerületében csupán 1080 szavazattal 2,51 százalékos eredménnyel a 6. lett, így nem jutott egyéni képviselői mandátumhoz. A 2018-as április választások után a teljes elnökséggel együtt ő maga is lemondott. A 2019-es európai parlamenti választáson azonban a Momentum listájának 1. helyéről szerzett mandátumot.

7.) Akkor tett szert országos ismertségre igazán, amikor 2019-ben az akkor még frissen megválasztott európai képviselőről előkerült egy 2015-ös felvétel, amelyen az akkori balliberális tüntetések állandó résztvevőjével, Papp Réka Kinga aktivistával a Klubrádióban a műtéti abortuszt egy botmixerhez hasonlította, amin a szülész-nőgyógyász végzettségű Cseh jót nevetett, vállalva azt, hogy elterjeszti ezt a megnevezést a környezetében.

8.) Amerikai kapcsolat: 2020. július 27-én Facebook oldalán bejelentette, hogy eljegyezték egymást a New Yorkban született Berg Dániellel, a Momentum II. kerületi alpolgármesterével, aki egyúttal a párt külügyi osztályát is vezeti. Legutóbb az európai dúsgazdag elit egyik legfontosabb eseményén, a Cannes-i Filmfesztiválon készítettek közös képet.

9.) A napokban kiderült, hogy miből futja Cseh Katalinnak a fényűző életre: 2018-ig vezette azt a Pannónia Nyomda Kft-t, amely az ahhoz köthető egyéb vállalkozásokkal együtt összesen 4,5 milliárd forintnyi unió támogatáshoz jutottak. A cég árbevétele évi 600 millió forint. A Momentum EP-képviselőjének családi cége 285 millió forint uniós forráshoz jutott, pedig nemrég még a Magyarországnak járó EU-támogatások felfüggesztéséért lobbizott.

10.) Cseh Katalin zűrös céges ügyei kapcsán már feljelentést is tettek, illetve a Gazdasági Versenyhivatal is nyomozni kezdett, egyebek mellett azért, mert kiderült: a Cseh Katalin nyilatkozatában megfogalmazottnál összetettebb kapcsolat állhat fenn a politikushoz köthető cégek között. Volt olyan cég például, amellyel ugyanazon a ferencvárosi pályázaton indulva úgy nyert a Cseh által 2018-ig vezetett Pannónia Nyomda Kft., hogy a másik vállalkozást egy egyébként könnyen kiküszöbölhető, egyszerű adminisztrációs hiba miatt kizárták a versenyből. Az Anonymus további részleteket ígért Cseh Katalin visszás pénzügyei kapcsán. Vajon mi fog még kiderülni?”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ma is bukik a Zorbán...
2021. július 26. 20:39
Commandante "Che" Atka elvtársnő esete is jól mutatja: a bolsevisták a Tőke kérlelhetetlen és következetes ellenfelei. (Egészen addig, amíg az másnál van.)
fado
2021. július 26. 15:17
Csekk Katalin
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. július 26. 11:55
A 9. 10. pont erősen hatásvadász, de a többi több mint elég ahhoz, hogy soha semmikor ne hozzak olyan döntést amivel politikai hatalomhoz történő közelebb kerülését segítsem. Egy életben egy rossz döntés (kopogtatócédula az LMP aktivistának) éppen elég volt.
annamanna
2021. július 26. 03:04
Ezzel szemben: https://www.facebook.com/csehkatalin.momentum/photos/2318013181603602 No comment.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!