A Pegazus és a Menóra találkozása a magyar ellenzék boncasztalán

2021. július 23. 10:21

Izraelnek nem kötelessége és nem feladata a világdemokrácia és a globális emberi jogok védelme.

2021. július 23. 10:21
Benkő Balázs
Neokohn

„A tényállásról itt csak annyit, hogy az Amnesty International nevű politikai nyomásgyakorló szervezet mindenesetre azt állítja, hogy nem is biztos abban, hogy a Pegasust egyáltalán használták-e (abban az összefüggésben, ahogy azt a sajtóhírek tálalják).

Az igazság az, hogy az Amnesty sohasem mutatta be »NSO Pegazus Kémszoftver Lista«-ként ezt a felsorolást, bár a világ médiumainak egy része esetleg így tett. Az Amnesty és a tényfeltáró újságírók illetve azok a lapok, amelyekben ők dolgoznak, a kezdetektől teljesen egyértelmű megfogalmazásban világossá tették, hogy ez a felsorolás ’az NSO vásárlóit érdeklő telefonszámokként megjelölt számok listája’, ahol vásárlókon a világ számos kormánya értendő” – olvasható a szervezet nyilatkozatában.

Az Amnesty International a fenti homályos körvonalú lista kapcsán és a fel (nem) tárt tényektől függetlenül, ezután természetesen az izraeli kormányt marasztalja el, valamilyen megtisztelőnek látszó, valójában sanda »high expectations bias« alapján, azaz azon az alapon, hogy Izraelnek az Amnesty magas mércéje szerint, milyen általános emberjogi szempontokat kellett volna alkalmaznia a nem ismert módszerrel, és nem ismert számú berendezésen működő kibernetikai felderítő eszköz, nem ismert feltételekkel történő értékesítési engedélyezése során.

Ebből is jól látható, hogy ez alkalommal is az történik, hogy a részleges információk csak egy politikai üzenet valójában másodlagos érdekességű vivőanyagai, és a vélelmezett eseménysor tálalása válik a fő üzenetté, függetlenül attól, hogy a „tényfeltárás” milyen igazolt eredményekre (nem) jutott.

Hogy az Amnesty International az előadásmódját mindenképpen Izraelre fókuszálja, negatív előjel volt, afelől nem lehetett kétség. Nekik ez az üzleti modelljük és politikai agendájuk egyik oszlopa.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biivisz
2021. július 24. 11:21
"magyar ellenzéki politikusok miért követik ezt ... annak ellenére is, hogy ... kénytelenek ... a fő csapásirányról elterelve a figyelmet ... antiszemita felhanggal felmutatni az... üzenetüket, amely szerint a magyar kormány ... lehallgatott (volna) különböző ellenzéki ... szereplőket. ... az ellenzék ... nem szűnt meg sulykolni, hogy a kormány ... Soros-ellenes kampánya ... antiszemita indulatokat gerjeszt, most ekkora ziccert ad ... egyáltalán: jó ez nekik? Vagy egyszerűen csak ennyire fogalmatlanul és vakon követik az övéktől eddig teljesen különböző politikai agendában utazó nemzetközi nyomásgyakorló szervezeteket és médiumokat?" Így van !!! Miután semmilyen víziójuk nincs a jövőről és az oda vezető útról, nem maradt más, mint beállni az együtt üvöltők kórusába. Bármit is üvöltsenek. Ennyire szolgalelkűek. És ostobák.
balbako_
2021. július 23. 18:17
Ez csak a vihar előjele! Az Amnesty International és a Soros szervezetek rátapostak Izrael és a Moszad bütykére. Ebből is látszik, hogy Magyarország itt nem játszik ebbe csak besuszterolták utólag, hogy üssenek egyet Orbánon. Csak aki szelet vet vihart arat, mert Izraellel és a Moszaddal nem lehet kukoricázni. Most végre Soros maffiózói olyan ellenfelet kaptak, akivel nem tanácsos ujjat húzni. És ez csak gyenge fuvallat, de az Orkán már közeleg. Én meg iszom egy pohárka jó bort.
MayorAnna
2021. július 23. 16:58
Mikor zsidók eszik a zsidókat, az jó. Good appetite!
szóda
2021. július 23. 12:08
Remek írás!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!