Amikor Merkel Putyin pincsije lett

2021. július 28. 07:42

Demokratikus megfontolások emide és amoda, lesz Északi Áramlat.

2021. július 28. 07:42
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Vasárnap

„Egészen friss a hír, hogy fogadkozások ide vagy oda, demokratikus megfontolások emide és amoda, lesz Északi Áramlat. Az amerikaik beleegyeztek, tudják. Az USA meg csak olyan már, hogy demokratikus értékek megfontolásával dönti el a jövő útját. Mi több, az egész világ jövőjének útját. Aztán, ha ez a jövő éppenséggel több százezer meggyilkolt kambodzsain és vietnamin vezet át, hát, akkor rajtuk vezet át. Az élet nem habos torta, Biden elvtárs. Magyarán szólva a német lobbi csak elérte, hogy az oroszok közvetlenül hozzájuk szállítsák a gázt. Ők pedig, mint Európa tanítómesterei, majd szépen eldöntik, hogyan osztják ezeket tovább. Már látom magam előtt, ahogy megkésett Sztójay Dömeként a magyarországi ellenzék Németországhoz kuncsorog, hogy ugyan már, zárják el a gázt Magyarország felé. Ha egy mód van rá, kedves német barátaink!

És ebben újfent nem az az érdekes, hogy no lám, csak kiderült, minden demokratikus megfontolás addig játszik csak szerepet, amíg a nagytőke nem veszít vele pénzt. A németek mindezt megtehetik, tehát meg is teszik. Saját logikájukkal nézve mi sem cselekednénk másként. Az érdekes ebben a heccsajtó korábbi acsarkodása, szembeállítva a mostani kushadással. A pár évvel ezelőtti félrevert harangok korszaka párhuzamba helyezve ezzel a csendes belenyugvással. Amikor ugyanis még fennen szó volt a Déli Áramlatról, amelynek fő célja ugyanígy az ukránok elkerülése lett volna, a balos sajtó még felemelt mutatóujjával jelezte, ezt nekünk nem szabad. Sőt, adták tudtunkra, ez az akció nem csak Putyin-pincsijeivé tesz minket, de téglákká az EU-ban. Orosz téglákká, akik ezzel elnyomnák az ukránokat és még nagyobb függőségbe taszítanák Európát. Azt mondták, hogy ezt nem szabad, nem értitek? Hacsak nem dolgozott serényen az Új Múlt Kft., akkor ezek a cikkek a mai napig is érhetők.

A tanulság roppant mód egyszerű: ilyesmit csak nagyhatalmak határozhatnak el. Az a kérdés persze jogosan merül fel, hogyan nevezzük azt a sajtót és ellenzéket, amely idegen nagyhatalmak érdekeit jobban elfogadja, mint a magyarokét, de erre is meglepően könnyed választ tudunk adni. Hiszen ha hűek lennének korábbi logikájukhoz, akkor most minimum tüntetést szerveznének a német nagykövetség elé. Zavarba ejtő kérdésekkel bombáznák a német külügyi szereplőket, hogyan hagyhatják cserben Ukrajnát és miért erősítik az orosz érdekeket. Miért váltak ellenállókból pincsikké, közös értékek őrzőiből téglákká? Ilyeneket nem látunk majd, nem is kell meglepődni az elmaradásukon. Csak szépen feljegyezni még egyszer, valami erre való kis füzetecskében, hogy kik is ezek, mennyit érnek, és mennyire fontos küzdelem vár ránk velük szemben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2021. július 28. 14:19
A karbinsemleges mit kezd a gázzal?
olajfa1
2021. július 28. 12:15
Ahogy most olvasom... Bieden is Putyin pincsije lett!!!
Ízirájder
2021. július 28. 11:03
Most akkor embargózzuk a gonosz oroszokat vagy nem? Akkor mostmán hogyan a fogja k..rva oroszát térdre kényszeríteni a magyar hízott kacsa export tilalma ha millió köbméter gázt adhat el a németeknek? Ja, és csak hogy tugggyátok annak a csőnek csak egy vége van az euban de ez a tény nem jelenti a németek energia monopóliumát. Eztet mostmán úgy kell hívni hogy energia-integráció. És minden rendes jogállam olcsón és eleget kaphat belőle. Csak hát a németek döntik el hogy ki lakik jogállamban és ki nem? Már megint hülye gondolataim támadtak... moderáljatok ki könyörgöm...... "Ízirájder öcsém, Ízirájder"
feux follets
2021. július 28. 10:43
".. Magyarán szólva a német lobbi csak elérte, hogy az oroszok közvetlenül hozzájuk szállítsák a gázt.." Nincs német lobbi, mert ahhoz német és tulajdon kellene. A DAX-ban fellistázott harminc legnagyobb "német" konszern kumulatív tulajdonosi körében mindösszesen 17% német, vagy németországi bejegyzésű. A többi jellemzően gringó, meg arab. Németország 45 óta nem entitás, hanem egy, a térképeken időröl időre aktualizáltan körberajzolt terület.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!