Az előválasztásokon kell megújítanunk az Ellenzéket

2021. augusztus 13. 09:49

Sokan mondják azt, hogy minden társadalomnak olyan politikusok jutnak, amilyet érdemel.

2021. augusztus 13. 09:49
null
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András
Facebook

„Sokan mondják azt, hogy minden társadalomnak olyan politikusok jutnak, amilyet érdemel. Ezt soha ne higgyétek el: a magyarok ezerszer jobbak, becsületesebbek, szorgalmasabbak, mint az elmúlt 30 év politikai elitje, különösen mint a fideszes politikusbűnözők. Simán lehetnénk Európa egyik legsikeresebb országa, nézzétek csak meg a tudomány, a kultúra, vagy a sport világát: a magyarok nemzetközi összehasonlításban kiemelkedően jól teljesítenek! Kivéve azt, ami a politikusokon múlik: a korrupció elleni harcot, az oktatást, az egészségügyet, a demokráciát, és még sorolhatnánk.

Pontosan azért küzdünk, hogy új arcokkal, új lendülettel, és új ötletekkel végre felkavarjuk a politika állóvizét, és a magyarok végre büszkék lehessenek saját hazájukra. Tudom, hogy most szégyent hoz ránk a homofób Orbán Viktor, a járvány alatt jachtozó Szijjártó Péter, a kijárási tilalom alatt orgiázó Szájer József, vagy a tisztességes magyarok után kémkedő Varga Judit, de ennek nem kell így lennie. 

Hiszek abban, hogy Magyarország és a magyar politika megújítása a Momentum küldetése. Hiszek abban, hogy a korrupcióért felelősségrevonás, a magyar állampolgárságért pedig 21. századi iskola, egészségben töltött élet, és euróban fizető jó munkahelyek járnak. 

Az előválasztást messziről figyelők azt gondolhatják: az orbáni politikára csak két válasz van. Hogy menjünk vissza a múltba, a 2010 előtti nokiás dobozok világába, vagy hogy próbáljunk meg az Orbán-rendszerben elkeseredetten túlélni. 

Mi egyik úttal sem értünk egyet. Hisszük, hogy van lehetőség egy új útra, egy másik útra. A jövőbe vezető útra.

Ez az út pedig az előválasztással kezdődik, aminek a végén kiderül, hogy ki fogja képviselni közös miniszterelnök-jelöltként, valamint a 106 parlamenti képviselő-jelöltként a magyarok millióit.”

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dobrevne
2021. augusztus 14. 11:34
Ezek vajon folyamatosan LSD-znek, vagy hogy képesek ennyi hülyeséget összehordani?
Robertoo
2021. augusztus 13. 22:19
Most tényleg csak ennyire futja egy miniszterelnök-jelölt-jelölttől? Lózungok, közhelyek, a másik szapulása, stb. Ezzel az erővel én is lehetnék ellenzéki vezető. Ráadásul kevesebbel is beérném, ..... eleinte. Komolyra fordítva, ez egy vicc, amit előad a 'momentum' nevű gittegylet.
Rocktoberi
2021. augusztus 13. 18:51
És ez a síkhülye, bután hazudozó seggfej a Momentum elnöke. Akkor milyen ott a többi?
Kissné
2021. augusztus 13. 18:46
A tálibok érdemelnek meg téged te deltás nagyeszü
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!