A mostani választás különleges felelősséget testál az FDP-re

2021. szeptember 26. 22:00

A mai nap egyértelmű jelzés: a politikai közép megerősödött, a szélsőségek pedig meggyengültek.

2021. szeptember 26. 22:00
null
Christian Lindner
Twitter

„Az FDP ma története egyik legjobb választási eredményét érte el. Emellett történetünkben először két szövetségi választáson is kétszámjegyű eredményt értünk el. Ez nagy bizalomról tanúskodik.

Nagyon köszönöm mindenkinek, aki ebben az évben a szabadságot emelte saját politikai projektjévé! A mai nap egyértelmű jelzés számunkra: a politikai közép megerősödött, a szélsőségek pedig meggyengültek.

Azoknak a pártoknak, amik állampolitikai felelősséget viselnek, egy valamit kell szem előtt tartaniuk: a polgárok középről kiindulva akarnak egy új kormányt. Ez jó hír a demokráciánk számára.

A mostani szövetségi választás különleges felelősséget testál az FDP-re. Nem becsüljük alá a kihívások dimenzióit, amik előtt országunk áll. Ellenkezőleg. De készek vagyunk arra, hogy hozzájáruljunk a sikerhez.

Az FDP egyedülálló választási kampányt folytatott. A szabadságért küzdöttünk, és a közép politikájáért. Azt akarjuk, hogy a jólét a gazdaságból eredjen, nem csak az osztogatásból. Az oktatásban látjuk a legfontosabb szociális feladatot.

Nagyobb örömöt szerez számunkra a technológia fejlesztése, mint a tiltások. A kampányban mutatott önállóságunkat a választás után is megőrizzük.”

Nyitókép: PAUL ZINKEN / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2021. szeptember 27. 12:09
FDP! Irány a CDU CSU!
szemlelo
2021. szeptember 27. 11:01
A hídon így szól az egérke az elefánthoz: "Ugye milyen jól dübörgünk?'
balbako_
2021. szeptember 27. 09:22
Orgiát ül a hülyeség Németországban és Európában.
MZXX
2021. szeptember 27. 08:53
Ja, persze. Marad az igazi sorskérdéseket szőnyeg alá söprő tingli-tangli, amit politikiai középnek nevez. Közben az EU egyre megosztottabb és a súlytalanabb lesz a világpolitikában- és gazdadágban, amire nincs válaszuk, de pótcselekvésként gőzerővel tolják a gender hengert. Attól minden is jobb lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!