Annyira nagy a kaki, hogy befedi mindenkinek a fejét

2021. október 03. 15:07

Van vérfideszes barátom is, csak vele nem beszélünk ilyesmiről.

2021. október 03. 15:07
null
Lang Györgyi
24.hu

„Az elmúlt hetek fő közéleti témája az előválasztás volt, aminek a hivatalos klipjében Falusi Mariann-nal együtt te is feltűnsz. Természetes volt, hogy kiállsz egy politikai ügy mellett?

Abszolút. A Klubrádióban is rendszeresen állást foglalunk, és minden fontos ügy mellett kiállunk. Látványosan vagy nem annyira látványosan, mert ki kell állnunk.

Nehezebb ma mozgósítani az embereket, mint mondjuk tíz-tizenöt éve?

Könnyebb, már csak azért is, mert annyira nagy a kaki, hogy befedi mindenkinek a fejét. Azt éreztem a klipnél, hogy több helyről is hívhattak volna embereket, sokan boldogan támogatnák az ügyet.

Talán nem annyira életszerű felvetés, de ha a kormánypártok kérnének fel, hogy add az arcod egy ügyhöz, mondjuk a hozzád közel álló állatvédelem témájában, megtennéd?

Normálisnak tartanám, ha ez így lenne. Attól, hogy sok dologban nagyon nem értünk egyet, egy jó ügyet tudnék támogatni. De, sajnos, úgy látom, hogy nem kérnek véleményt más gondolkodású emberektől, egyszerűen azért, mert nem tekintik őket embernek.

Nemrég egy DK-s politikus videójában is feltűntél: Oláh Lajost biztosítottad támogatásodról az előválasztáson. Miért érezted fontosnak, hogy kampányolj mellette?

Szerintem nem ördögtől való dolog, hogyha az ember szimpatizál egy párttal, megérti a szándékait, akkor támogatja is. Nem haragszom azokra sem, akik másokat támogatnak – és ha nekik jól esik, álljanak is ki mellettük.

Érzed a légkörben, hogy bármi változhat 2022-ben?

Reménykedem. A környezetemből, baráti társaságomból nehéz következtetéseket levonni: tudod, a hasonló a hasonlót vonzza. Igaz, van vérfideszes barátom is, csak vele nem beszélünk semmi ilyesmiről. Meg azért a leggusztustalanabb dolgaikat ő is ugyanolyan negatív színben látja, mint én.

A Bye Bye Szása révén ismert meg az ország. Milyen érzés, hogy Szása megint itt van, csak most nem katonákkal, hanem Pakssal, bankkal, befolyással?

Írtunk új szöveget a dalra, hogy kifejezzük erről a véleményünket.

Háj-háj Szása, / újra itt vagy már velem, / megjöttél, és azóta az arcom keresem.

Furcsa ez az egész, és szeretném, ha elmagyarázná nekem bármelyik Orbán Viktor, aki abban a pártban létezik – vannak elegen –, hogy ez miért nem mond ellent az ő korábbi elveiknek. Néha már az az érzésem, hogy néhány dolgot dafke csinálnak – amit kikérek magamnak, mert az én pénzemből ne dafkézzanak.”

MTI/Balogh Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Thanos
2021. október 04. 17:02
Végre magába nézett egy kicsit és máris meglátta a saját lényét. Mindengol szar van. Hát igen. Ha rád nézek akkor én is csak egy nagy rakás szart látok.
olvass
2021. október 04. 12:56
"... ez miért nem mond ellent az ő korábbi elveiknek ..." Drága padögyörgyi! Mutass egyetlen olyan fidesz-irományt, amiben az szerepel alapelvként, hogy "az oroszokkal semmit, semmikor". Akinek kis esze van ebben a régióban, az - így, vagy úgy - együttműködik az oroszokkal. Persze lehet úgy is, hogy beengedi az titokügynökeiket a magyar titokszolgák közé (tudod, Fletó csinálta így, akivel te most "szimpatizálsz"), vagy úgy, hogy kölcsönös előnyök érdekében win-win projekteket indítanak.
Andilla
2021. október 04. 11:31
"Háj-háj, Szása" No komment. Kollégákról vagy jót, vagy semmit.
Mirtilla
2021. október 04. 10:55
Van az a réteg és van az a szint, ahol L.GY. etalonnak számit. Ne firtassuk : kik és hol ? De ! Számomra L.GY. nevelőapja Mécs Károly személyesiti meg müvészileg és emberileg azt a mércét , amelyet komolyan tudok venni. Talán nem a véletlen müve, hogy Mécs K. mereven elzárkózik még attól is, hogy nevét egyszerre emlegessék L.GY.-vel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!