Válaszom a Momentumnak

2021. október 27. 20:49

Szemző Áron azt állítja, hogy „semmi keresnivalóm” az október 23-i megemlékezésen.

2021. október 27. 20:49
null
Menczer Tamás
Menczer Tamás
Facebook

„Tisztelt Szemző Úr! 

Megszólítottként, kérem, engedje meg, hogy reagáljak.

1. Mindenekelőtt örülök, hogy Önt is ott láttam a megemlékezésen, ez azt jelenti, hogy az ’56-os hősök mindkettőnknek fontosak. Én mindig örülök, ha valami nem elválaszt, hanem összeköt.

2. Mást gondolunk a 2006-os eseményekről, ennek az lehet az oka, hogy Gyurcsány Ferenc az Ön politikai szövetségese, és az ember nem szeret rosszat hallani a szövetségeséről, akkor sem, ha igaz.

3. Nincs igaza, amikor engem »hergeléssel« vádol, ugyanis a bűnöst bűnösnek nevezni, nem hergelés, hanem az igazság. Akár ’56-os bűnös, akár 2006-os. Mindkét rezsim tönkretette az országot, egyházellenes, nemzetellenes, és rátámadt a magyar emberekre.

4. Nem tudom támogatni a »borítsunk fátylat a múltra« felfogást. Ezzel a felfogással a Momentum nem a magyar politika megújítását képviseli, épp ellenkezőleg, nekem a »szépemlékű« SZDSZ jut az eszembe.

5. Hogy nekem »semmi keresnivalóm« egy budakeszi megemlékezésen, azt vissza kell utasítanom. Budakeszi lakos vagyok és a magyar kormány államtitkára. Sajnálom, hogy Ön engem a helyi megemlékezésből ki akar rekeszteni.

Különösen furcsa ez Öntől, aki úgy önkormányzati képviselő Budakeszin, hogy nem is ott lakik.

Fenti nézetkülönbségek ellenére jó egészséget és 

minden jót

 kívánok Önnek!

Tisztelettel:

Menczer Tamás”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2021. október 28. 15:10
"Különösen furcsa ez Öntől, aki úgy önkormányzati képviselő Budakeszin, hogy nem is ott lakik." Ez is egy jó példa arra, hogy nincs rendesen kimunkálva az a választási törvény. Ez legalább akkora hibája a törvénynek, minthogy a pártok listás helyeire felvehetők párton kívüliek is, így aztán törvényesen(sicc!) kijátsztva (pontosabban leszarva) a népakaratot olyan támogatás nélküli politikai élősködők is parlamenti képviselőséghez juthatnak, akiknek a támogatottságát az egyik kezünkön meg lehetne számolni úgy, hogy nem biztos hogy mind az öt ujjunkat használni kéne hozzá. Minek is volt 12 év 2/3-a, ha nem használták ki? Sok liberális jogtalanságot ki lehetett volna rekeszteni. Gondolatébresztőnek néhány: - A képviselői mentelmi jog CSAK a már megválasztott és mandátummal bíró képviselőket illesse meg. A még csak a listára felkerülteket ne. (Lásd: Czeglédy ügy.) - A parlamenti bejutási küszöböt rég meg kellett volna emelni 8%ra. - Egy koalíció bejutási küszöbe annyiszor a bejutási határérték, ahány párt alkotja a koalíciót. - Meg amit már írtam, párton kívüli nem szerepelhet az adott párt listáján. Volna még, de most csak ennyit. Ha ezt a négy apró módosítást, amibe nagyon bele se lehet kötni, megtették volna a kormányzó pártok az általuk oly sokat hangoztatott demokráciáért és Magyarországért, akkor most nem kéne fosnunk, hogy Úriten, visszajöhet a Gyurcsány korszak...
Tóth Mária Éva
2021. október 28. 11:23
Ott a pont! Tűpontos és flott !
Báthory Ödönke
2021. október 27. 23:35
Hogyan választhatott meg egy budakeszi polgár önkormányzati képviselőnek nem helyi lakost? Elment a józan esze? Ilyen soknak?
Jusztitia
2021. október 27. 23:19
Sivalkodjatok csak!Olyan jó olvasni, és hallgatni! :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!