Magyarok

2021. december 05. 15:06

2004-ben volt egy népszavazás, éppen ma. Nem mentem el, kit érdekel, gondoltam. Ma is mélységesen szégyellem az akkori érdektelenségemet.

2021. december 05. 15:06
null
Szebeni István
Facebook

„Tudjátok, én nem vagyok egy nagy magyarkodó. De, mérhetetlenül büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok, hogy a világ leggyönyörűbb nyelvét beszélem, hogy ez a kicsiny ország a hazám. Az otthonom.

2004-ben még nem nagyon érdekelt a politika, bár már tévéztem. Volt egy népszavazás, éppen ma. Nem mentem el, kit érdekel, gondoltam. Illetve nem gondoltam semmit. Ma is mélységesen szégyellem az akkori érdektelenségemet. Érvénytelen lett a kiírt népszavazás, ami arról szólt, hogy megkönnyítve, magyar állampolgárságot kaphassanak a határainkon túl élő magyarok. Nem kapták meg akkor ezt a lehetőséget. A magyar történelem egyik legnagyobb szégyene volt ez. Közben felnőttem. Ha visszaforgathatnám az idő kerekét, most ott állnék, és örömmel húznám be az ikszet. Mellettük. A magyar mindenhol, mindenkor magyar. A testvérünk, a vérünk, a múltunk, a jelenünk, a jövőnk. Ezt tagadtuk meg Tőlük akkor. Mekkora szégyen ez. Most ott tartunk, hogy fűt, fát, bokrot beengednének bizonyos emberek, miközben a saját fiainkat meg cserbenhagytuk. Ők nem románok, meg szlovákok, meg mittudomén. Magyarok. Megbolondult ez a világ. Azt hiszem, van mit jóvátennünk. Bocsánat.”

Borítókép: Szebeni István Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
az ember
2021. december 06. 09:16
Az internacionalista, kozmopolita patkányoknak kellene bocsánatot kérni a magyargyűlöletük miatt, ha lenne lelkiismeretük.
Sincero
2021. december 05. 23:18
Csak tisztelet és elismerés jár Szebeni Istvánnak azért, hogy őszinte "bűnbánatával" ország-világ elé ki "mert" állni - és beismerte, hogy SÚLYOS hibát vétett... 17 év távlatából a kérdés a JÓVÁTÉTEL marad... Ami akkor történt, ma már nem lehet helyrehozni -, de a 2002-2010 közötti időszak tanulságát le lehet vonni... Jövőre csak Orbán Viktorra lehet és szabad szavazni! Az elkövetett hibáért csak ez lehet a jóvátétel... A történetből egy másik tanulság is levonható: mekkora VESZÉLY a tapasztalatokkal nem rendelkező FIATALSÁG. A balliberálisok éppen az ő tapasztalatlanságukat használják ki az Isten, Haza és Család rombadöntésének érdekében. Hajrá, Orbán Viktor! Hajrá, Magyarország!
Highlander07
2021. december 05. 21:00
magyarkodó - nem létező fogalom. Magyar van és kész.
Akitlosz
2021. december 05. 20:53
A 2004-es népszavazást hamisan adják elő azóta is és ez a szerző is. A kettős állampolgárság ugyanis meg lett szavazva azon a népszavazáson. Az, hogy az országgyűlés leszarja a népszavazás intézményét ugyan nem a nép hibája. Hanem az országgyűlésé. Ha demokrácia lenne, akkor a népszavazás lenne a legfelsőbb döntéshozó fórum, az államfő, a kormány és az országgyűlés FELETT. Tehát nem alatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!