Az igazi kérdés nem az, mennyire halálos az Omikron variáns, hanem hogy át tudjuk-e oltani a Globális Délt 2022-ben

2021. december 25. 16:55

A jövő járványait sem fogjuk megúszni, ha a Globális Észak továbbra sem lesz szolidáris a Globális Déllel.

2021. december 25. 16:55
Lehoczki Noémi
Lehoczki Noémi
Mérce.hu

„Abban tudományos konszenzus van, hogy az oltottak nagyobb biztonságban vannak és a nyájimmunitás elérésében is tagadhatatlan szerepe lesz az oltásnak. Továbbra is  tisztázatlan viszont az a kérdés, hogy mi lesz a „vakcinaapartheiddel” sújtott Globális Dél országaival, amelyeknek átoltottsága 6% körül mozog – a 2021-es év végéhez közeledve ezt a kérdést teszi fel a The New Republic cikke is. (...)

A cikk arra is emlékeztet, hogy a világjárványok korszakába lépve – a globalizáció korában gyorsabban ér körbe egy új vírus, mint valaha – a jövő járványait sem fogjuk megúszni, ha a Globális Észak továbbra sem lesz szolidáris a Globális Déllel.

Jelenleg a bolygó lakosságának körülbelül 57%-a oltott, a gazdag országokban pedig átlagosan 70% fölött van az átoltottság. Ehhez képest több mint 50 ország átoltottsági szintje a 10%-ot sem érte el az idei őszre, ami jól illusztrálja az egyenlőtlenségeket Észak és Dél között.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bájron
2021. december 26. 18:19
Mocskos lotyó!
kolozsv
2021. december 26. 15:27
Te lemondtál az oltásodról egy afrikai javára? HP. Én nem mondok le a sajátomról.
balbako_
2021. december 26. 12:41
Régen is voltak járványok és megszületett az ellenlépés is a blokád. Lezárták azokat a részeket, ahol a járvány felütötte a fejét. Itt és most pedig azt találták ki "ellenszerül" hogy boldog, boldogtalan becsörtethet Európába úgy, hogy azt sem tudni kicsoda ő és honnan jött. Aztán lehet ámuldozni, hogy a járvány itt is terjed.
Kormánypárti1
2021. december 26. 10:44
Nos, ugye jelenleg az a baj, hogy a fehér, hetero, férfiak uralják a világot, a technológiákat. Sorry! Épp most váltottunk, mostantól gondoskodjon magáról a nem fehér, nem hetero és nem férfi ahogyan tud! Fejlesszen vakcinát, gyártsa le, és oltogassa egymást. Eddig is elbaszott ötlet volt a felettük való gyámkodás, mert csak várták a potyát és tenyésztek, a multicégek meg röhögtek a markukba, hogy a fehérekkel kifizettették azokat a cuccokat is, amiket ott szétszórtak. Vége! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!