Homofób kampány exportra

2022. január 07. 14:28

Hát erre megy ki a játék ma a Bukarest–Budapest-tengelyen.

2022. január 07. 14:28
null
Parászka Boróka
Parászka Boróka
hvg.hu

„Masszív töltöttkáposzta- és bejgliillatban, szilveszter és karácsony között nyújtotta be az RMDSZ a román gyermekvédelmi törvényt módosító javaslatát. Béke és ünnepi hangulat ide vagy oda, igazi politikai hadüzenet történt. Ezzel a taktikával kíméletlen és látványos módon átrendezhetik a romániai belpolitikai viszonyokat, pályára állíthatják Erdélyben a magyarországi kampányt.

Az RMDSZ átvette a magyarországi úgynevezett homofób törvény legfontosabb kitételeit, és azt a román törvényhozás elé vitte. A gyermek nemét csak a szülést levezető vagy támogató orvos állapíthatja meg, a gyermekkorúakat pedig „védeni kell” a nemváltoztatásra vagy a homoszexualitásra vonatkozó tartalmaktól.

Romániában a homofóbiának egészen más háttere, társadalmi kontextusa, politikai jelentősége van, mint Magyarországon.

Az első homofób törvény, amely a homoszexualitást börtönbüntetéssel sújtotta, a harmincas években, a román szélsőjobb előretörésének idején lépett érvénybe, és több-kevesebb módosítással hatályban is maradt az ezredfordulóig, azaz messze túlélte a Ceausescu-rendszer bukását.”

Nyitókép: Trenka Attila

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Unknown
2022. január 09. 08:50
Nincs erre szükség TEDx - n ( pedig az szélső Libsi fórum) is meg mondták XD!!! Nem születéstől fogva, nem a genetika határozza meg, hogy bármely Lmbtq gender marhaságot választja az egyén!!! Hanem a társadalmi hatás a lényeg: szülő, család, iskola és média ( könyvek is XD), bloggerek, vloggerek, celebek, haverok..... Iker kutatásokra alapozták!!! Bár a két Lotti szisztéma hiányzott!!! A fenti esetben, a biológiát kérdőjelezed meg kiscsaj, de nektek már az sem elég, sőt a legújabb "trend"= csak a homoszexuális párkapcsolat az egyenlő!!!XD Tehát a leszbikus csajok nem veszekednek, hogy hol van a borotva, miért nincs rend a konyhában, vagy : "Ki mosogat? Ki porszívóz...." Mivel ott nincs férfi!!!! Tehát maga tökély.... Ellenben, ha van egy Varga Judit videó az ellenzék kezében, azért azt meg nézném, ha a másik csaj is ilyen szuper....XD
arcademacho
2022. január 09. 02:12
minek foglalkoznak veluk, hiszen csak migransok :)))
Reszelő Aladár
2022. január 08. 09:39
Az a szomorú, hogy ezt törvénybe kell iktatni. Meg az is, hogy kampányszlogenben kell megfogalmazni, hogy előre megyünk és nem hátra, mert egy csomó baromarc ezt is megkérdőjelezi. A legtöbb erdélyi magyar a magyar identitást képviseli Romániában, de Boróka más. Ő a román identitást képviseli Magyarországon. A kérdés csak az, hogy legközelebb kihez áll át.
VeJoLa
2022. január 08. 09:12
Borászka Paróka írt egy mRNS cikket. Találja ki mindenki maga, hogy ő mit és hogy "ért". - Hát nekem eszem ágában sincs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!