Az orosz-ukrán helyzetről

2022. február 19. 08:32

Kezd olyan érthetetlen lenni, mint egy Gattyán-hirdetés.

2022. február 19. 08:32
Sztankóczy András
Outsider

„Az orosz-ukrán helyzet kezd olyan érthetetlen lenni, mint egy Gattyán-hirdetés (mármint a párté, nem a livejasminé).

A különféle nyugati hírszerző szervezetek hetek óta minden nap elmondják, hogy másnap már tényleg megindulnak az orosz csapatok. Amelyek viszont nem mozdulnak.

Mi értelme az ilyen bejelentéseknek, amelyek minden nap megcáfolódnak és csak erodálják a CIA és társai hitelességét? Vagy az volna a taktika, hogy ha bemondják, akkor másnap nem támadnak az oroszok, és ha évekig minden nap bemondják, akkor évekig nem támadnak?

De az oroszok viselkedése legalább ilyen rejtélyes. Ha támadnak, igazolják a nyugati jóslatokat. Ha nem, akkor tényleg csak azért hajtották végre a második világháború óta legnagyobb európai csapatösszevonást, hogy aztán vállat vonjanak, hogy nem jött be és visszavonuljanak?

Ehhez képest értékeljük a magyar választási kampányt, a kormány és az ellenzék küzdelmét, mint a logika és az észszerűség diadalát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realman
2022. február 20. 07:56
Ha nem érted, menj el inkább postásnak, ne reklamozd a butaságodat. Újágirásnál beugró szint, hogy okot és okozatot felismerek és nem keverem a kettőt.
Akitlosz
2022. február 19. 18:25
Nem a nyilatkozatokat kell nézni, hanem csak azt, ami tényleg történik, a tetteket.
T. Péter
2022. február 19. 12:30
Tessék, friss hír. Fél percre félre tudnánk tenni a politikai ellenvéleményeket, és közösen megállapítani, hogy ezek mindnyájan úgy hülyék, ahogy vannak? "Ukrajna egyetlen téli olimpiai érmét Olekszandr Abramenko szerezte Pekingben. A síakrobatikában ő volt a címvédő, most egy kínai versenyző (Csi Kuang-po) mögött a második lett, az orosz Ilja Burovot előzte meg. A két versenyző között régi a barátság, már a 2018-as olimpián is együtt állhattak a dobogón, Burov akkor is bronzérmes lett. A 33 éves Abramenko az ország egyetlen olyan sportolója, aki két egymást követő téli olimpián érmet tudott nyerni, igen népszerű a hazájában. Ahogy vége lett a versenynek, és az eredményhirdetésre készülődtek, Burov megölelte őt, és ennek a fotónak hosszú utóélete lett. Volt olyan ukrán újság, amelyik provokációnak nevezte, hogy egy orosz megölelt egy ukrán sportolót."
Menhetten
2022. február 19. 11:15
Egy esetleges konfliktus esetén a főni telibe beáll majd az Oroszok mögé. Nyilván nem fog hadat üzenni a Nyugatnak, hiszen ehhez a honvédség édeskevés, meg azért ennyire nem meri szembe köpni az EU-t. De ezen kívűl teljesen le fog menni kutyába és támogatni fogja őket ahol csak lehet. Az ország mentálisan 50 évet esett vissza Orbán 12 éve alatt... Nem elfelejteni, hogy 56-ban orosz tankok lőtték szét Budapestet, nem USA tankok...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!