Hogy milyen külügyminiszter lenne Dobrev Klára?

2022. február 02. 20:23

Nos, ha csak egy mód van rá, ne próbáljuk ki!

2022. február 02. 20:23
null
Máthé Zsuzsa
Máthé Zsuzsa
Facebook

„Tegnap este egy Dobrev Klárával készült interjút hallgattam vasalás közben, aztán este egy Márki-Zay beszélgetés is elém került, melyben Dobrev Klára neve – ellenzéki győzelem esetén – esélyesként merült fel külügyminiszterként.

Játsszunk el egy pillanatra a gondolattal, milyen külügyminisztere lenne hazánknak Dobrev Klára.

Ehhez elsőként lássuk, milyen családba nőtt bele a politikusasszony.

A nagypapa nem más, mint Apró Antal vezető kommunista politikus, aki az 1956-os forradalom és szabadságharc egyik elárulója, az annak leverését követő véres megtorlások egyik központi irányító figurája volt - szemrebbenés nélkül fordult saját nemzete ellen.

Az ő fia, Dobrev Klára nagybátyja, ifj. Apró Antal folytatva az atyai karriert a pártállami titkosszolgálat III/II-es főcsoportjának volt meghatározó alakja.

A másik Apró gyermek, Apró Piroska Dobrev Klára édesanyja, szintén a Kádár-rendszer egyik prominens elvtársnője volt, elsősorban a külkapcsolatok terén szolgálta a szocialista egypártrendszert, szorosan együttműködve a titkosszolgálatokkal.

Apró Piroska később sem változott, az 1956-os forradalom leverésében tevékeny szerepet vállaló pufajkás Horn Gyula kabinetfőnöke lett.

Apró Piroska férje, Petar Dobrev – Dobrev Klára apja – sokak állítása szerint - a bolgár kommunista titkosszolgálat tisztje volt.

Gyurcsányné Dobrev Klára pályája elején már a III/III-as SZT-tiszti múlttal rendelkező kormányfő, Medgyessy Péter kabinetfőnöke volt, hogy mára Brüsszelben képviselje, na, nem a magyarok, hanem az Unió jelenlegi mainstreamjét jelentő, a nemzetek Európáját felszámolni igyekvő csoportok érdekeit.

Az Apró–Dobrev család tagjairól tehát egytől egyig elmondható, hogy működésük összeforrott a nemzetközi kommunista-szocialista vezetéssel és azok titkosszolgálataival, természetesen mindig internacionalista, idegen érdekeket szolgálva.

E családi-szellemi hagyatékra és saját eddigi tapasztalataira bizton építkezhetne Dobrev Klára potenciális külügyminiszterként, ahogy uniós szereplése kapcsán már műveli is a nemzetközi kapcsolatok efféle, idegen érdekeknek tetsző szövögetését – az interjúban is elmondta, diplomatákat igyekszik meggyőzni arról, hogy az ő jól felfogott érdekük a magyarországi kormányváltás. Miért is?

Dobrev Klárának tehát nem volt más dolga, mint az internacionalizmus szót kihúzva a szótárából odavésni, hogy globalizmus, a Szovjetuniot kiradírozva az Európai Egyesült Államokat nevesíteni, a Varsói Szerződésnél pedig NATO-t írni, ja és a kommunista-szocialista eszmék helyett a piac törvényeire, esetleg a klímaváltozásra hivatkozni.

De a lényeg változatlan: a magyar nemzet érdeke, szuverenitása, érdekérvényesítő erejének, hatóképességének szempontja fel sem merül.

Ha kormányzati pozícióba kerülne, nyílnának a határok fizikailag is, ideológiailag is.

De min is csodálkozunk?

Mindig rögösebb út volt kis nemzetként önálló véleményt formálni. Dobrev Klára pedig nem ebben a szellemben szocializálódott, igaz, lett is csinos villája a Szemlőhegy utcában.

Hogy milyen külügyminiszter lenne? Nos, ha csak egy mód van rá, ne próbáljuk ki!

(Azért nem árul zsákbamacskát, mert pontosan olyan arányban képviselné nemzetünk érdekeit, mint amennyi magyar trikolór látható a képen.) ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
furunkulus13
2022. február 03. 15:45
Kedves Zsuzsa! Miért kell ezt a szegény magyar népet horrorszcenáriókkal ijesztgetni? Halloween még jó messze van!!
olajfa1
2022. február 03. 09:18
"MÉG A GONDOLATÁTÓL IS KIRÁZOTT A HIDEG"!!!... /mondta Hofi.../ Amúgy meg a "JÁRULÉKOS VESZTESÉG"-es "veszteséges" minisztertől -bármilyen miniszterségről legyen szó...- még a gondolatától is a hideg is kiráz...
kiss.istvan770
2022. február 03. 07:35
"... milyen külügyminiszter lenne Dobrev Klára?" Az EU és USA aljas helytartója. Többre nem alkalmas, mint a központi utasítás végrehajtására.
szekuIa
2022. február 03. 07:31
A lipsik biztos elégedettek lennének bojlertestű Klárikával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!