Az orosz-ukrán háború sorra hozza a példákat

2022. február 25. 09:13

A helyzetet jól látó politikusok vénségükre mennyire el tudják veszíteni a kapcsolatot a valósággal.

2022. február 25. 09:13
null
Sztankóczy András
Outsider

„Az orosz-ukrán háború sorra hozza a példákat, hogy valamikor a helyzetet jól látó, sikeres politikusok vénségükre mennyire el tudják veszíteni a kapcsolatot a valósággal. Gerhard Schröder német ex-kancellár régóta Putyin kitartottja a Gazpromon és az Északi áramlaton keresztül, nem mintha egyébként közel a nyolcvanhoz az éhezés fenyegetné. Tényleg, mire gyűjt még? Mindenesetre még most sem képes belátni, hogy ideje volna ellépni Putyin mellől, ehelyett arról motyog, hogy hát mindkét oldal követett el hibákat. Igaz, csak éppen az egyik nem indított háborút. És Wolfgang Schüssel osztrák ex-kancellár is úgy gondolja, nincs abban semmi, ha marad a Lukoil vezetésében. Eközben a Schalke focicsapata (amelyik vélhetően jobban rá van szorulva a Gazprom támogatására, mint Schröder) közölte, inkább lemond az ilyen szponzorról. Sok minden mellett ezt sem gondoltam volna pár hete, hogy egy csapat profi futballista - akik amúgy nem az eszükről, annál inkább anyagi igényeikről híresek –, jobban lát a pályán kívül is és kevésbé kapzsi, mint volt államférfiak.”

Nyitókép: MTI/AP/Emilio Morenatti

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Thanos
2022. február 27. 07:26
A lényegi kérdés mindezek után továbbra is, hogy KINEK AZ ÉRDEKE? a viszály szítása az oroszok és Európa, pontosabban a németek között. Ha erre megvan a válasz, akkor arra is meglesz, hogy ki a felelős az 1.,2., WH-ért és azért, ami most kezdődött el Ukrajnában. Nekem van egy tippem!
Salitis
2022. február 26. 10:31
„Az orosz-ukrán háború sorra hozza a példákat, hogy valamikor a helyzetet jól látó, sikeres politikusok vénségükre mennyire el tudják veszíteni a kapcsolatot a valósággal. A jelen politikusai is így vannak ezzel, fiatalon. Zelenszkij 44 éves.
pemete jakab
2022. február 25. 22:52
Putyin meg olyan, mint a szenilis Brezsnyev.
VeJoLa
2022. február 25. 17:52
Az USA-val ellentétben Oroszország és Ukrajna Európa része, nekik az EU-ban lenne a helyük, együtt, nem a NATO-ban egymás ellen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!