Magyarország, a szövetséges, amit mi, konzervatívok nem látunk

2022. február 13. 17:33

Magyarország nem paradicsom – nincsenek paradicsomok –, inkább Európa Texasa.

2022. február 13. 17:33
null
Rod Dreher
The American Conservative

„Ma este egy zártkörű rendezvényen voltam Budapesten, ahol találkoztam Varga Judit igazságügyi miniszterrel. Hosszan beszélgettünk. Elárulom, ha ezt a nőt az amerikai televízióban látnánk, a legtöbb amerikai azt gondolná, hogy ő a legjózanabb és legbátrabb ember, aki az elmúlt években a közéletben szerepelt. Isten áldotta módon normális.

Néhány másik amerikai is velem volt a beszélgetésen és bár nem tudok a nevükben nyilatkozni, de abban biztos vagyok, hogy mind egyetértettünk abban, milyen elképesztő, hogy egy ilyen normális ember – egy háromgyermekes anya – ilyen fontos hatalmi pozíciót tölthet be saját országában. Másodszor vagyok Magyarországon, és ahogyan először,

most is el vagyok ragadtatva, hogy milyen szerencsések ezek az emberek, hogy egy olyan kormányuk van, amely ennyire együtt érez a hétköznapi emberekkel.

Ma este csináltam meg ezt a Thomas Friedman dolgot, és megkérdeztem a taxisofőrt, aki az eseményre vitt, hogy mondja el, mit gondol a közelgő választásokról. A középkorú férfi elmesélte, hogy gyógyszerész lányát elbocsátotta a cége, mert nem volt hajlandó beadatni a harmadik Covid injekciót. Eztán azt mondta: »Nos, én nacionalista vagyok. Apám a kommunizmus alatt szenvedett, ezért támogatom a kormányunkat«  Soha nem fogsz hallani ezekről a magyar férfiakról a Magyarországról tudósító nyugati médiából. Mennyire valószínű, hogy egy arkansasi molnár perspektíváját közvetítse a Times vagy a Post? Nos, ugyanaz az a helyzet itt is. 

Ha van lehetőségetek eljönni Magyarországra, és a saját szemetekkel megbizonyosodni arról, milyen itt, akkor mindenképp tegyétek meg. Az amerikai médiában Magyarországról szóló tudósítások olyanok, mintha a The New York Times vagy a Washington Post újságírókat küldene Louisianába vagy Alabamába. Azt írják, hogy az itt élő emberek rosszindulatú fasiszta parasztok, akiket egy diktátor irányít. Valójában azonban annyira hétköznapiak és józan eszűek, hogy azt el sem hinnéd. A hét elején kávéztam egy brit emigráns keresztyénnel, aki azt mondta, hogy néhány éve azért költözött ide, mert már nem tudta elviselni, amivé szülőhazája válik.

Magyarország nem paradicsom – nincsenek paradicsomok –, inkább Európa Texasa: egy hely, ahol a józan ész uralkodik a mindent elsöprő wokeizmus felett.

Nem próbállak meggyőzni arról, hogy legyél magyar- vagy Fidesz-párti, (ami az ország jelenlegi kormánypártja). Inkább arról próbállak meggyőzni, hogy mély szkepszissel tekints az Egyesült Államok médiájára, amikor erről az országról hallasz. Ezek az emberek, a magyarok, az egyedüliek közt vannak Európában, akik szilárdan állnak ki azon dolgok védelmében, amelyekben a legtöbb amerikai konzervatív is hisz. Ők az egyetlenek, akik szilárdan kiállnak azokért az eszmékért is, amelyekben a régimódi klasszikus liberálisok is hisznek. Egy szóval: woke-ellenesek. 

Egy másik idelátogató amerikai konzervatív – akit jónéhányan ismerhettek is – illetve jómagam elmondtuk a magyaroknak, milyen mélyre süllyedt hazánk a dekadenciában. Az itteni tapasztalataim szerint azonban nehéz megértetni velük, milyen mélyre is hatolt a rothadás.

Még mindig azt akarják hinni, hogy Amerika az, ami egykor volt: a szabadság és józanság világítótornya. Elnézést, barátaim, de ez nem igaz.

Pont most, éppen amikor hazaértem, egy amerikai ügyvéd barátom küldte el nekem ezt a történetet az Amerikai Ügyvédi Kamaráról. Olvasd el és dühöngj. Szemelvény következik:

»A jogi képzés forradalmi változáson megy keresztül. Az Amerikai Ügyvédi Kamara készen áll arra, hogy a faji fókuszú tanulmányokat a jogi egyetem elvégzésének előfeltételeként írja elő. Ez is egy példa arra, ahogy a woke ideológiát rákényszerítik a nemzetre, és immár szükség lehet arra is, hogy az államok felülvizsgálják a Kamara szinte monopóliumot jelentő akkreditációs hatalmát.

Ezt az új fajközpontú oktatási követelményt az Amerikai Ügyvédi Kamara Jogi Oktatási és Ügyvédi Felvételi Szekciójának Tanácsa (ABA) kényszeríti rá a jogi egyetemekre. Az ABA hatalmának nagy része a szövetségi kormánytól származik. A joghallgatóknak ugyanis olyan iskolákba kell járniuk, amelyek akkreditálóját az Egyesült Államok Oktatási Minisztériuma elismeri, ez szükséges ahhoz is, hogy szövetségi diákhitelt kaphassanak. Az ABA ezáltal a jogi egyetemek egyetlen szövetségileg elismert akkreditációs szerve. 

Az ABA akkreditációs hatalma azonban nem csak a szövetségi törvényektől függ. Az ABA által akkreditált jogi egyetem elvégzése után szinte minden állam megköveteli az ügyvédi kamarai tagságot is az államban praktizáló ügyvédektől. Mind az 50 állam elismeri az ABA akkreditációt és néhány kivételtől eltekintve kizárólag az ABA akkreditációt fogadja el.

Kérdés, hogy a kormányok miért adtak ilyen monopólium-közeli hatalmat az ABA-nak. Egyesek szerint a cél eredetileg a minőségi jogi képzés garantálása volt, míg mások azzal érvelnek, hogy mint minden kamara esetében, az ABA elsődleges célja is a verseny korlátozása volt.

Függetlenül attól, hogy az ABA-akkreditáció korábban biztosította-e a kívánt minőséget, az ABA mára végletesen pártossá vált, és erejét egy ideológiai agenda előmozdítására használja fel. (Az ügy részletei angol nyelven az alábbi linken elolvashatóak.) «

Így épül ki az a puha totalitarianizmus, amelyről a »Live Not By Lies« (Ne élj hazugságban – Útmutató keresztény disszidenseknek) című könyvemben írok: nem a kormányon keresztül, hanem magánegyesületek engedélyezési jogkörein keresztül. Ez az egyik oka annak, hogy miért nem »szavazhatjuk ki magunkat ebből a válságból« – nem mintha politikusaink egyáltalán kényszeríteni akarnák ezeket a magánszervezeteket, hogy hagyjanak fel a wokeizmussal. 

Meddig vagyunk még képesek ezt mi, amerikaiak elviselni? Mikor kapjuk már meg a szabadságkonvoj ügyvéd-verzióját?

Mondom, a magyarok a mi oldalunkon állnak. Nekünk meg az ő oldalukon kellene állni. Ma egy magyar barátom küldött nekem linkeket egy kormánypárti újságban megjelent, kiszivárgott videósorozatról, amelyen Soros György három prominens munkatársa beismeri, hogy a nemzetközi médiában valóban – és szándékosan – eltorzítják a Magyarországról alkotott képet.

Andrej Nosko, Soros György Közép-Európai Egyetemén szerzett PhD fokozatot politikatudományból. 2018-ig a Nyílt Társadalom Alapítványnál dolgozott igazgatóként. 

https://videa.hu/videok/magyar-nemzet/hirek-politika/andrej-noskointerju-Q2nBVS9vCHxiFbOc

https://videa.hu/videok/magyar-nemzet/hirek-politika/andrej-noskointerju-2.-LCK1hxqOJEbTOcFv

https://videa.hu/videok/magyar-nemzet/hirek-politika/andrej-nosko-az-elfogult-kampanyrol-XDXE04sR5DjWjmKb

https://videa.hu/videok/magyar-nemzet/hirek-politika/andrej-nosko-az-elfogult-kampanyrol-f98bTqTAWGswbK3a

Dalibor Rohac, a Neocon American Enterprise Institute vezető munkatársa. Tagja volt a libertárius Cato Intézetnek is, amely Soros Györgytől is kapott támogatást. A Soros által közvetve támogatott liberális PS/SPOLU párt jelöltjeként indult a 2020-as szlovákiai választásokon.

https://videa.hu/videok/magyar-nemzet/podcast/brusszelben-nagyon-megkonnyebbulnenek-brusszel-rohac-R6rqpkIhPTRO1P2p

https://videa.hu/videok/magyar-nemzet/podcast/bulgaria-es-romania-korruptabb-korrupcio-5XFs7JslpffBVOIv

Asbóth Márton, a Magyar Szabadságjogok Szövetségének ügyvezetője, amely egy Soros Györgytől rendszeres támogatásban részesülő civil szervezet. A Magyar Szabadságjogok Szövetsége munkatársait a nemzetközi média, az ENSZ és az Európai Unió gyakran »független szakértőként« emlegeti.

https://videa.hu/videok/magyar-nemzet/podcast/bulgaria-es-romania-korruptabb-korrupcio-5XFs7JslpffBVOIv

https://videa.hu/videok/magyar-nemzet/hirek-politika/asboth_2-zGSNhaputpbi1rxJ

Amit ezek a kiszivárgott videók felfednek, egybecseng itteni tapasztalataimmal. Az Európai Unió és az amerikai külpolitikai apparátus globalistái egyenesen hazudnak vagy elferdítik a valóságot, az amerikaiak pedig csak a médiából és a globalisták által uralt intézmények szereplőitől tudnak tájékozódni arról, hogy mi történik Magyarországon. Az amerikai konzervatívoknak meg kell érteniük, hogy nem bízhatnak már meg az Egyesült Államok konzervatív elitjének intézményeiben sem, hogy azok majd elmondják az igazat arról, ami Magyarországon vagy az európai kontinens nacionalista pártjai háza táján történik.

Nézd meg Varga Judit igazságügyminiszter 2021-es beszédét. Neked ez a nő fasisztának, vagy józan eszű politikusnak tűnik?”

Fotó: Chapel PCA, Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gacsat
2022. február 15. 22:38
gg
pipa89
2022. február 15. 13:08
Örülök, hogy vannak tisztán látó emberek a tengerentúlon is! Szervezkednünk kellene, nagyon!!! Konzervatív világcsatornára lenne szükség a youtubeon!
kozmosz
2022. február 14. 00:07
Bár olyan lenne, mint Texas. Akkor mindenki nyiltan viselhetne fegyvert.
Robur
2022. február 13. 23:27
Ez hülye!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!