Szóval mégis a nyugati hírszerzésnek volt igaza

2022. február 24. 12:34

...és Putyin valóban el akarta foglalni Ukrajnát.

2022. február 24. 12:34
Sztankóczy András
Facebook

„Szóval mégis a nyugati hírszerzésnek volt igaza, és Putyin valóban el akarta foglalni Ukrajnát. És mindenki, aki azt hitte, hogy megbékítheti (például a magyar kormányfő), súlyosan félreértette a helyzetet.

Nyilván az orosz hadsereg győzni fog, de hogy ez milyen emberi és gazdasági áldozatokkal jár majd az oroszoknak, az talán csak évek alatt derül ki. Nem ismerem az orosz néplelket, de nem gondolom, hogy 2022-ben túlságosan lelkesítené őket, hogy feláldozhatják fiaiakat és jólétüket az ukrán ügyért.

Putyin biztos benne, hogy ismeri, de nem ő lenne az első vezető a történelemben, aki úgy bukik meg, hogy magabiztosan fölösleges háborút indít. Nyilván bízik abban, hogy egy gyors győzelem után sikerül egy baráti kormányt felállítania, amelyik aztán pacifikálja az országot. De mi van akkor, ha ő az első, akinek sikerül valódi ukrán nemzettudatot teremtenie?”

Nyitókép: MTI/AP/Szputnyik/Alekszej Nyikolszkij

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mátyás01
2022. február 25. 06:23
Őszintén ezt én sem gondoltam volna, hogy meg merik lépni az oroszok, és kivételesen nem csak propaganda volt a riogatás. De, ahogy elnézem sok külföldi és belföldi vezető politikus sem volt rá felkészülve, pedig nekik biztosan jobbak az értesüléseik. :)
BartSimpson
2022. február 24. 20:07
A magyar szuronyok fényesen ragyognak, ki merne bennünket veszélyeztetni :-)
BartSimpson
2022. február 24. 19:58
„Oroszország ma reggel megtámadta Ukrajnát katonai erővel, ezért a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs ülést tartott. Európai Uniós és NATO-szövetségeseinkkel együtt elítéljük Oroszország katonai fellépését” – jelentette be Orbán Viktor a Facebookon. Akkor most elitéli vagy Putyin seggét nyalogatja a pávatáncos ?
Dicsértessék
2022. február 24. 18:55
A szankciókkal lökik előre Putyint a háború felé vezető uton. Mivel a szankciókkal gazdasági károkat okoznak neki, ezért kénytelen még erőteljesebben fellépni, hogy bizonyítsa népének, hogy nem hiábavaló az áldozat. A mai, mindent elsöprő szankciók után Putyinnak végleg nem lesz már más választása, mint egész Ukrajnát lerohanni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!